základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Waalwijk porazil Heracles a zajistil si záchranu, naopak soupeř o ní bude usilovat v přímém souboji s Willemem

Waalwijk navázal na předchozí dva bodové zisky a teď na jedničku zvládl svůj nejdůležitější zápas sezóny. Díky vítězství 2:0 totiž poskočil na třinácté místo s pětatřiceti body a před posledním kolem má jistotu, že neskončí hůře než na kýženém patnáctém místě. Naopak celek z Almela se dostal do složité situace. V tuto chvíli se sice nemusí bát, že skončí na posledních dvou přímo sestupových příčkách, ale nelichotivá šestnáctá barážová pozice zůstává ve hře.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se v závěrečném zápase na domácí půdě utkají s patnáctou Spartou a k jistotě udržení prvoligové licence potřebují alespoň remizovat. Jestliže prohrají, tak musí doufat, že Fortuna nebude naplno bodovat v Nijmegenu, v tom případě by totiž museli usilovat o prvoligovou licenci v nevyzpytatelné baráží. RKC mělo ve středečním utkání lehce navrch, ale už po necelých šesti odehraných minutách mohlo prohrávat.

Po odvráceném rohovém kopu z levé strany se totiž dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti Bakış, ale vynikající obranný zákrok před brankovou čarou předvedl pozdější střelec Richard van der Venne a taktéž hlavou odvrátil balón do bezpečí. Waalwijk vsítil klíčový první gól přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy po akci na levé straně chytře přihrával pod sebe Stokkers a osamocený Michiel Kramer snadno rozvlnil síť prázdné branky přízemní střelou z deseti metrů.

Hosté se v následujícím průběhu marně snažili srovnat, naopak domácí přidali druhou uklidňující trefu v 59. minutě. Po dlouhém nákopu brankáře Vaessena a prodloužené hlavičce Kramera se zjevil za hostující defenzívou právě Van der Venne a svůj unikátní lob z první usměrnil nad bezmocného gólmana Buckera přesně ke vzdálenější konstrukci. Heracles se ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostalo a na stadionu Mandemakers po závěrečném hvizdu proto vypukly bouřlivé oslavy.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele