play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
26.05.2022 20:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse si na úvod finále play-off poradilo s Alkmaarem a vytvořilo si výhodnější pozici do odvety

Hráči Vitesse v předchozím kole otočili vývoj proti Utrechtu a v dobrém světle se prezentovali také v úvodním duelu závěrečné fáze play-off o Konferenční ligu proti favorizovanému Alkmaaru, který porazili po výsledku 2:1. Po necelé odehrané hodině hry sice přišli o těsný náskok, nicméně těsně před koncem si ho přeci jen vzali zpět. V neděli v odvetě tak budou hájit jednobrankový náskok, ale jistotu ještě rozhodně nemají.

Úvodní dvacetiminutovka spíše probíhala v opatrnějším duchu, poté se mohli z ničeho nic dostat do vedení hosté. Po přihrávce na pravou stranu totiž zakončil řecký kanonýr Pavlidis a svým nezištným obloučkem zaskočil všechny včetně brankáře Houwena, avšak k jeho smůle pouze orazítkoval vzdálenější spojnici. Domácí z ničeho nic udeřili ve 22. minutě, do vedení je totiž dostal Thomas Buitink.

Teprve dvaadvacetiletý útočník využil parádního přízemního centru z pravé strany v podání Loïse Opendy a z deseti metrů z voleje nekompromisně uklidil balón přímo do levého spodního růžku. Zaskočený Alkmaar se v následujícím průběhu snažil s výsledkem něco udělat, ale k něčemu nebezpečnému se dostal až v samém závěru úvodního dějství. Pas ze středu hřiště propadl až ke Karlssonovi, který se nejprve chytře zbavil padajícího protihráče a pak svou dělovkou z mírného úhlu napálil protější konstrukci.

Výběr vedený koučem Pascalem Jansenem se dočkal vyrovnávacího gólu v 59. minutě. Po odvráceném rohovém kopu z pravé strany se opřel do balónu z první Jordy Clasie a z hranice šestnáctky ho i s přispěním nešťastné teče střídajícího českého krajánka Tomáše Hájka usměrnil do sítě. SBV vsítilo rozdílovou trefu v 86. minutě. O jeho vítězství rozhodl Openda, jenž po nahrávce Manhoefa uklidil svou skákavou přízemní střelu z dvaceti metrů přesně k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak nějak jsem nepochopil , proč je host favorit .

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si ta bukwice , bukvičácká hrála. Snad si po sobě alespon uklidil ten bordel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele