základní část, 29. kolo
10.04.2022 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse konečně zabralo a tápající Cambuur udolalo 1:0

Vitesse se v posledních týdnech výsledkově trápilo a na ligové scéně nedokázalo zvítězit třikrát po sobě, nicméně teď herně převálcovalo trápící se Cambuur, a i když vsítilo jedinou branku, tak zaslouženě slaví tříbodový zisk. V tabulce Eredivisie poskočilo na šestou pozici se čtyřiačtyřiceti body a před šestým Utrechtem je o body dva. Hosté prohráli již popáté za sebou a klesli na dvanáctou příčku s třiatřiceti body, záchranu tak stále nemají jistou.

Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche přehrávali svého soupeře z Leeuwardenu ve všech ohledech a směrem k jeho brance vyslali více jak třicet střeleckých pokusů, z toho hned čtrnáctkrát zamířili mezi tři tyče. Naopak SC netrefilo prostor branky ani jednou. První vážnější možnost se zrodila přesně po odehrané půlhodině, kdy po přímém volném kopu zlikvidoval brankář Bos prudkou hlavičku zblízka a pak si poradil i s dorážkou z deseti metrů.

Zhruba deset minut před přestávkou se hostující strážce opět vytáhl, jelikož odvrátil do zámezí prudkou ránu Dasy z hodně ostrého úhlu. SBV rozhodlo o svém úspěchu ve 42. minutě. Loïs Openda převzal na hranici ofsajdu přízemní kolmici od Bera a sám před Bosem nezaváhal, neboť ho pokořil přesně umístěným pokusem doprostřed branky ze čtrnácti metrů.

Ani ne za další dvě minuty mohl pojistit náskok favorita Huisman, ale napoprvé nepřekonal fantastického Bose a pak poslal svou dorážku příliš vysoko. Cambuur byl i po změně stran naprosto bezzubý v útočné fázi, protože se vůbec k ničemu nedostal a může děkovat hlavně Bosovi, díky jehož dalším vynikajícím zákrokům ve druhém dějství zůstal rozdíl ve skóre pouze jednobrankový.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele