základní část, 5. kolo
19.09.2021 16:45 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Twente vyloupilo půdu evidentně hodně malátného Vitesse

Na tenhle duel Vitesse rozhodně nebude vzpomínat v nejlepším. Předvedlo vážně hodně mizerný výkon a před vlastními fanoušky padlo s Twente o tři góly. Hosté jako by byli po úspěchu hladovější a ve finále se radovali zaslouženě ze zisku tří bodů. Připomeňme, že pod jeho výhru se podepisoval svou asistencí český rodák Michal Sadílek.

Uběhly pouhé tři minuty od prvotního hvizdu rozhodčího van Boekela a už se Vitesse muselo vypořádávat s faktem jednobrankového manka. Hosté udeřili gólově ze standardky, Sadílek ji rozehrál z pravé strany centrem do šestnáctky, gólman Schubert situaci nedobře vyhodnotil a proti míči vyběhl velmi nejistě, a tak hlavičkující Pröpper vlastně neměl problém ho překonat. V 9. minutě mohl náskok Twente navyšovat Limnios, tentokráte mu ale Schubert v podnikání přece jenom zamezil.

I nadále domácí na hrací ploše spíše tápali, nebezpečnější byl zkrátka stále celek z Enschede. Ve 43. minutě znovu neuspěl v koncovce Limnios, jehož vychytal Schubert, v nastavení prvního dějství se každopádně dočkal zaznamenaného přesného zásahu van Wolfswinkel, který proměnil penaltu, nařízenou za faul Bera na Pröppera v pokutovém území.

Arnhemský výběr ani po přestávce nepodnikal kroky k nějaké dramatizaci tohoto utkání. Ba naopak inkasoval v 56. minutě ještě potřetí, a v podstatě si pod sebou definitivně podlomil větev. Jemný oblouček vyslal zprava Troupée, a to na zadní tyčku, kde nebyl důrazně bráněný Pröpper, jenž se tak hlavou postaral o další trefu, svou druhou v tomto měření sil. A o čtyři minuty později Twente svému rivalovi zasadilo další ránu. Podniklo rychlý výpad směrem dopředu, na hranici vápna prostrčil balón van Wolfswinkel volnému Vlapovi, který následně vyslal nechytatelnou dělovku přímo do šibenice.

Domácí stačili ve zbytku klání průběžné skóre pouze kosmeticky upravit, v 62. minutě zužitkoval pas, cílený od levé lajny Wittekem, hlavou naskakující si Darfalou. Pořádně zklamané Vitesse mimochodem završilo dost nepovedený zápas ještě červenou kartou, po udělených dvou žlutých ji obdržel v 85. minutě Doekhi, který na zem bezohledným vražením poslal útočícího Misidjana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele