play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
22.05.2022 18:00 CET
3 : 0
po prodloužení
(1:0, 2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse smazalo dvoubrankovém manko s Utrechtem a díky zvládnutému prodloužení zůstalo ve hře o KL

Vitesse se dokázalo vzpamatovat po úvodní porážce 1:3 a tentokráte v základní hrací době zdolalo Utrecht po výsledku 2:0, díky čemuž si zajistilo prodloužení. Na jeho začátku vsítil rozdílovou trefu střídající Nikolai Baden Frederiksen a SBV si tak zahraje finálový dvojzápas o předkolo Konferenční ligy s Alkmaarem. FC se za své výkony rozhodně nemusí stydět, nicméně evropské poháry si v příštím ročníku opět nezahraje.

Celek z Arnhemu přitom nezačal úplně nejlépe a v úvodní půlhodině čelil dvěma nadějným možnostem protivníka. Ve 13. minutě mohl hosty přiblížit k vytouženému postupu Boussaid, ale jeho ránu z hranice pokutového území brilantně zneškodnil brankář Houwen, o pár minut později se domácí strážce vytáhl také proti nepříjemné hlavičce Willema Janssena. SBV z ničeho nic prorazilo zhruba pět minut před přestávkou.

Po odvráceném přímém volném kopu si Million Manhoef zpracoval balón svým stehnem a pak ho chladnokrevně zakroutil nad plachtícího gólmana Oelschlägela. Domácí po změně stran ještě přidali a do dvoubrankového vedení mohli jít v 50. minutě, jenomže razantní projektil Opendy parádně zlikvidoval pozorný Oelschlägel. Neuběhly však ani další dvě minuty a Vitesse přeci jen smazalo dvougólové manko z úvodního utkání.

Norský záložník Sondre Tronstad si posunul balón kupředu po autovém vhazování Domgjoniho a kroucený pokus z dvaadvaceti metrů nádherně usměrnil přesně pod horní tyčku. Vitesse pak mělo výrazně navrch, ale třetí gól do konce normální hrací doby vsítit nedokázalo.

Nicméně ve třetí minutě prvního prodloužení přeci jen rozhodlo o svém kýženém úspěchu, když slovenský krajánek Bero vysunul svou pohotovou kolmicí nově příchozího Fredriksena a ten překonal marně se natahujícího Oelschlägela přízemní střelou k pravé tyči. V nastaveném čase byl sice Fredriksen vyloučen po dvou žlutých kartách během necelých dvou minut a příště bude svému týmu chybět, ovšem ani tato skutečnost mu radost z postupu nepřekazila.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,32-4 .

Reagovat
smazaný uživatel

Zase mě zde ten buzerant sledoval a myslí si , že mě vytočí 3,81-3,82 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele