základní část, 32. kolo
08.05.2022 14:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Heerenveen uspěl v Arnhemu a oživil svou naději na evropské poháry

Vitesse se dvě kola před koncem mohlo výrazně přiblížit k šesté příčce zaručující lepší výchozí pozici do dodatečného play-off o předkolo Konferenční ligy, ovšem jednobrankový náskok z prvního poločas neudrželo a Heerenveenu nakonec podlehlo po výsledku 1:2. Před sedmým Utrechtem je proto pouze o bod a ve zbývajících kolech tedy potřebuje zabrat. Naopak hosté se vyhoupli na kýžené osmé místo s osmatřiceti body.

Svěřenci prozatímního trenéra Oleho Tobiasena potřebovali k definitivní záchraně bodovat a to se jim povedlo, navíc díky nečekanému nedělnímu vítězství se vrátili do hry o elitní osmičku. Nicméně před devátým Nijmegenem jsou jen díky lepšímu skóre a v následujícím týdnu je ještě čeká vskutku náročná bitva o udržení stávajícího umístění. SBV vstoupilo do utkání aktivněji a úvodní větší možnost si vypracovalo již po necelých třech minutách.

Na levé straně pokutového území se zjevil osamocený Buitink, ale z mírného úhlu pálil těsně nad břevno. SC poprvé zahrozilo v polovině prvního poločasu, kdy po odvráceném rohovém kopu elegantně zpracoval balón Tahiri a svou dělovkou ze čtrnácti metrů orazítkoval břevno. Domácí se dostali do vedení v samém závěru úvodní půle z penalty, kterou rozhodčí Martens nařídil za nedovolený zákrok Van Ewijka na rozběhnutého Rasmussena.

K pokutovému kopu se vzápětí postavil slovenský krajánek Matúš Bero a bez větších potíží zamířil přesně do pravého spodního růžku. SC po změně stran ožilo a srovnat stav se mu povedlo necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Amin Sarr obdržel přihrávku do středu šestnáctky od Musaby a nikým neatakován překonal gólmana Schuberta přízemním pokusem doprostřed branky.

Neuběhlo ani dalších osm minut a teprve jednadvacetiletý švédský útočník rozhodl o úspěchu svého celku. Tentokráte přelstil ofsajdovou past po geniální kolmici Madsena a z patnácti metrů se trefil přímo k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele