základní část, 25. kolo
19.04.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Sparta šest dohrávaných minut zvládla a po výhře v Arnhemu opustila poslední místo tabulky

V úterý se na nizozemské scéně odehrála velmi netradiční dohrávka 25. kola, která byla 4. března přerušena a následně předčasně ukončena kvůli výtržnostem fanoušků Vitesse, když byl kelímkem s pivem trefen do hlavy brankář Okoye a vedle kameramana ESPN navíc vybuchla masivní pyrotechnika. Zápas byl ukončen v první nastavené minutě a teď se po měsíci a půl na základě rozhodnutí fotbalové asociace (regulérnost soutěže) muselo dohrát více než šest minut, které Sparta zvládla na jedničku a nakonec udržela vedení 1:0.

Rotterdamský celek tak získal nesmírně cenné tři body a v Eredivisii opustil poslední osmnácté místo, nyní je šestnáctý s pětadvaceti body o bod za patnáctou Fortunou a dva body před Willemem i Zwolle. SBV naopak zůstává na šesté pozici se čtyřiačtyřiceti body a před sedmým Utrechtem má stále dvoubodový náskok. Podstatná část utkání hrána začátkem března začala naprosto fantasticky pro svěřence trenéra Henka Frasera.

V 5. minutě totiž vsítil rozhodující trefu španělský útočník Adrián Dalmau, jenž po zblokované střele stál ve správnou chvíli na správném místě a svou dorážku z bezprostřední blízkosti snadno usměrnil doprostřed poloprázdné branky. Klub z Arnhemu od tohoto okamžiku přidal a během následujících patnácti minut si vytvořil dvě obrovské možnosti, jenomže nejprve famózně zasáhl Okoye proti hlavičce pozdějšího smolaře Opendy a poté parádně zlikvidoval i prudkou hlavičku Domgjoniho.

Hosté zaznamenali svou druhou trefu těsně před přestávkou a opět se o ní postaral aktivní Dalmau, avšak tentokráte jeho gól neplatil vinou předchozího ofsajdového postavení. Vitesse bylo blízko k vyrovnání krátce po odehrané hodině, nicméně po nedovoleném zákroku Beugelsdijka na Buitinka neproměnil nařízenou penaltu Openda, jehož fantasticky vychytal Okoye.

Pak se až do inkriminovaného okamžiku nic zásadního nestalo a stejný průběh byl k vidění i ve zbývajících šesti minutách tohoto duelu. SBV před zcela prázdnými tribunami sice tlačilo, ale mělo hodně málo času a i přes viditelnou snahu se k ničemu zajímavému nedostalo.

Autor: Viktor Sandev / espnl.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele