základní část, 29. kolo
10.04.2022 12:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Heerenveen slavil výhru v Derby van het Noorden, Groningen nezvládl druhý poločas

Severonizozemské derby tentokráte nedopadlo tak, jako nejčastěji v letech minulých, tedy remízou. Tři body se zdařilo uzmout Heerenveenu, který skolil Groningen o dva góly. Moc dobrým výkonem se prezentoval Sydney van Hooijdonk, nová zimní posila na hostování z italské Boloni, který zaznamenal dva přesné zásahy, z toho ten druhý byl právě vítězný.

Domácí vstoupili do utkání povedeným způsobem a už v 7. minutě se ujali vedení. Brankář Leeuwenburgh vyběhl z brány příliš pozdě vůči nabíhajícímu si Sarrovi, a byť ten z těžkého úhlu trefil pouze tyčku, míč se odrazil k volnému van Hooijdonkovi, jenž už ho dopravil za brankovou čáru. V 17. minutě se pokoušel náskok navýšit opět stále hladový van Hooijdonk, jenže jeho hlavičku směřující do branky mu zastavil na poslední chvíli bránící van Hintum.

Ve 29. minutě došlo na vyrovnání průběžného stavu, to když se Kasanwirjo jednoduchou, ale účelnou kličkou dostal za vápnem do parádní střelecké pozice a svou dělovku umístil parádně od břevna a do brankové sítě. Druhý poločas se nicméně hostům nezdařil tak, jako soupeři, a po dvou inkasováních musel skousávat porážku. V 53. minutě Tahiri uvolnil svou přihrávkou na hranici pokutového území van Hooijdonka, který pak levačkou zacílil za Leeuwenburgha. A v 80. minutě skóroval taktéž van Beek, jenž využil centr z rohového čtvrtkruhu od Hayeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele