základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Heerenveen porazil nováčka Go Ahead 3:1 a zahraje si tak play-off o Konferenční ligu

SC v tomto ročníku znovu nepředvádělo optimální výkony, ovšem nyní alespoň částečně zachránilo svou situaci a díky závěrečnému vítězství 3:1 nad Go Ahead Eagles obsadilo po základní části osmé místo s jednačtyřiceti body, které mu zaručuje play-off o předkolo evropských pohárů. Hned na úvod ho však čeká nesmírně těžký protivník z Alkmaaru. Tým z Deventeru při svém návratu do Eredivisie skončil třináctý se šestatřiceti body.

Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a již v 9. minutě mohli jít do vedení. Poprvé byl vidět pozdější hrdina Sydney van Hooijdonk, jenž vystřelil ze středu pokutového území, avšak brankář Noppert si s jeho přízemním pokusem dokázal poradit. Stejný hráč otevřel gólový účet tohoto nedělního zápasu přesně po odehrané půlhodině, když po prodloužené hlavičce Sarra zůstal zcela sám před Noppertem a taktéž hlavou ho bez problémů pokořil.

Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen opadlo, Van Hooijdonk ještě více přiblížil svůj celek k vítězství v 61. minutě. Svůj druhý gól zápasu přidal opět hlavou, neboť si seběhl před hranici brankového území a nadýchaný centr Hayeho z pravého křídla usměrnil přesně k levé konstrukci. Osud Go Ahead byl definitivně zpečetěn zhruba pět minut před závěrečným hvizdem po obrovské hrubce Nopperta.

Ten totiž při pasu z levé strany nečekaně podklouzl, pak se velmi špatně domluvil s Kuipersem a míče se proto chopil Anthony Musaba, jenž i v pádu přeci jen rozvlnil síť. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch v 89. minutě. Po akci středem hřiště se dobře zorientoval Berden a svou přihrávkou na levou stranu uvolnil Jacoba Mulengu, který se z deseti metrů trefil přímo do vzdálenějšího důlního růžku.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele