základní část, 33. kolo
11.05.2022 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Zwolle je prvním sestupujícím z Eredivisie, venku nestačilo na Spartu

Po devíti letech se Zwolle loučí s Eredivisie. Klíčový zápas na půdě Sparty totiž nezvládlo a na závěr sezóny může bojovat pouze o sedmnáctou příčku v tabulce, která tak jako tak vyústí v nekontrolovatelný pád do druhé nejvyšší soutěže. Domácí se naopak vyhoupli nad pásmo sestupu, od barážové příčky je však dělí pouze lepší skóre, než má aktuálně šestnáctá Fortuna.

Sparta o svém vítězství rozhodla už během zhruba první čtvrtiny utkání. Vsítila dvě branky a následně svého soupeře k žádnému zásadnějšímu podnikání nepustila. A ve finále si tříbodový výsledek zasloužila, snad jenom v samém závěru mohlo ještě PEC situaci nějakým způsobem zdramatizovat, ale střídající Adžič v podstatě jen potvrdil komplexní zmar celku z Overijsselu a z blízkosti mířil ve čtvrté minutě nastavení za již prakticky rozhodnutého stavu do zámezí.

Rotterdamského výběru rozhodně dost pomohl dobrý vstup do tohoto utkání a už ve 3. minutě se ujal průběžného vedení, to když van Crooijův centr z přímého volného kopu z levé strany ve vápně doklepl za brankovou čáru Auassar. Ve 24. minutě se pak na střeleckou listinu ještě zapsal sám van Crooij, který zužitkoval pravačkou pohotově přízemní pas zleva od Namliho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele