základní část, 30. kolo
24.04.2022 12:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem si vyšlápl na trápící se Vitesse a oživil naději na záchranu

Celek z Tilburgu dlouho prožíval velké trápení a pět kol před koncem této sezóny se dokonce popadl na poslední místo Eredivisie, ovšem nyní vstal z popela a dokázal porazit favorizované Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0. V nejvyšší nizozemské soutěži tak zvítězil poprvé od začátku února a se šestadvaceti body se vyhoupl na sedmnáctou pozici jen o skóre za šestnáctou barážovou příčku Zwolle. SBV zůstává šesté se čtyřiačtyřiceti body.

Domácímu celku se několik měsíců vůbec nedařilo a tato výhra mu může ve zbývajícím průběhu hodně pomoci, na druhou stranu je před ním stále ještě hodně práce. Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche prohráli počtvrté z předchozích pěti střetnutí a opět si zkomplikovali boj o dodatečné play-off předkola Konferenční ligy. Outsider tohoto nedělního duelu rozhodl o svém úspěchu již po necelých čtyřech odehraných minutách.

Po neúspěšném odkopu hostujícího klubu hlavičkoval před sebe Owusu a balón vzápětí převzal Jizz Hornkamp, jenž ze čtrnácti metrů nekompromisně napálil balón přímo do pravé šibenice mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Schuberta. Tým z Arnhemu se v dalším průběhu snažil hrát aktivně a blízko k vyrovnání měl zhruba deset minut před přestávkou, jenomže osamocený Bazoer trestuhodně napálil z bezprostřední blízkosti jen bližší konstrukci.

Naopak ve 40. minutě se mohl postarat o senzační trefu Nunnely, jenž svůj nebezpečný střílený centr z pravého křídla směřoval přímo pod břevno, nicméně Schubert dokázal na poslední chvíli vytěsnit míč na nad svou branku. Po změně stran bylo k vidění jen pár slibných možností a ani jedna již v síti neskončila. Vitesse se příště pokusí prorazit v Deventeru s nováčkem Go Ahead Eagles, Willem zavítá na půdu druhého PSV.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele