základní část, 18. kolo
26.01.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brian Plat v souboji s Davym Klaassenem (© AFP)

Ajax nevyzrál ani na Volendam a v tabulce stále zůstává až pátý

Obhájce mistrovského titulu definitivně prožívá hodně nebývalou krizi, kterou zpečetil i v dohrávce 18. kola proti zachraňujícímu se Volendamu. S letošním nováčkem se totiž rozešel smírně v poměru 1:1, na ligové scéně momentálně remizoval šestkrát za sebou a celkově nedokázal zvítězit dokonce sedmkrát v řadě. V Eredivisii mu tedy patří nelichotivá pátá příčka se čtyřiatřiceti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává o sedm bodů.

Naopak pro hosty má tento bod cenu zlata, díky němu se posunuli na šestnáctou barážovou pozici se třinácti body a na patnáctý Emmen ztrácejí jen dva body. Domácí byli na trávníku jasně lepším výběrem, ale znovu selhali v produktivitě. První slibnou možnost si vypracovali po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy z hranice šestnáctky tvrdě vypálil Bergwijn, jenže jeho rána byla sražena na rohový kop.

AFC pak zahrozilo do přestávky ještě dvakrát, nicméně Brobbey byl na poslední chvíli zablokován a pak hlavičku Timbera tečoval Davy Klaassen z bezprostřední blízkosti jen do bližší tyče. Ajax dominoval také po změně stran a po pěti odehraných minutách druhého dějství ho mohl dostat do vedení Berghuis, avšak jeho razantní projektil skvěle vyrazil před sebe pozorný brankář Stankovič.

FC z ničeho nic udeřilo po necelé hodině hry. Do senzačního vedení ho dostal šestadvacetiletý obránce Damon Mirani, jenž si po dlouhém přímém kopu Eitinga z pravého křídla udělal na hranici brankového území prostor k hlavičce a s pomocí horní tyčky přeci jen rozvlnil síť. Ajax poté tlačil a kýženého vyrovnání se dočkal v 80. minutě po přesnému voleji střídajícího Mohammeda Kuduse, ovšem ve zbývajícím průběhu se již na nic dalšího nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele