základní část, 17. kolo
22.01.2023 16:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar na Fortunu vyzrál a vrátil se tak na druhé místo Eredivisie

Alkmaar se před týdnem naladil na vítěznou vlnu v Heerenveenu (2:0) a rostoucí tendenci potvrdil i proti nevyzpytatelné Fortuně, kterou nakonec porazil po výsledku 3:1. Díky druhému tříbodovému zisku v řadě uhájil druhé místo v tabulce se šestatřiceti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává o pouhé dva body. Naopak vyzyvatel ze Sittardu nenavázal na nedávnou remízu s PSV, a proto klesl na třináctou pozici se šestnácti body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena měli naprosto skvělý vstup do tohoto nedělního střetnutí a už po necelých čtyřech minutách hry vedli. Čtyřiadvacetiletý záložník Dani De Wit si před hranicí brankového území naskočil na vynikající pas Odgaarda z pravého křídla a přesně umístěnou hlavičkou pokořil bezmocného brankáře Pandura. Fortuna však na sebe nenechala čekat s odpovědí příliš dlouhou, o sedm minut později bylo totiž vyrovnáno.

Vanheusden ve vlastní šestnáctce nepochopitelně "obejmul" Vita a rozhodčí Higler po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. Nabídnutou možností nepohrdl zkušený turecký forvard Burak Yilmaz, jenž s naprostým přehledem zamířil přímo do pravého spodního růžku. AZ od této chvíle opět zvýšilo své obrátky a zhruba v polovině úvodního poločasu si vzalo zpět jednobrankový náskok.

Na pravé straně šestnáctky převzal balón Odgaard a okamžitě ho posílal před branku. Do jeho stříleného centru se vložil španělský obránce Ximo Navarro a k jeho obrovské smůle nasměroval balón přímo k bližší konstrukci. Alkmaar v žádném případě nepolevoval ani po přestávce a v 56. minutě definitivně pojistil své vedení, neboť řecký forvard Vangelis Pavlidis po výborném skákavém centru Sugawary z pravé strany propálil Pandura razantním projektilem z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele