základní část, 15. kolo
07.01.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar zaváhal s Vitesse, nečekanou remízu zařídil Mohamed Sankoh

Hráčům Alkmaaru se příliš nepovedl závěr podzimní části a zaznamenali několik nečekaných ztrát a příliš dobře nevstoupili ani do nového roku. Proti soupeři z Arnhemu se sice dostali do vedení zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, ale o deset minut později srovnal na konečných 1:1 Mohamed Sankoh. AZ tak kleslo na pátou pozici se třiceti body, SBV po katastrofální první části sezóny směřuje k lepším zítřkům. Je třinácté se čtrnácti body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena těsně před dlouhou reprezentační přestávkou vyhráli v Eindhovenu nad PSV (1:0), ovšem teď se s houževnatým Vitesse trápili v ofenzívě. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen dvě slibné možnosti domácího favorita. Nejprve v 9. minutě po nepovedené zpětné hlavičce Arcuse zakončoval z mírného úhlu řecký kanonýr Vangelis Pavlidis, ale trefil jen boční sít.

O necelých dvacet minut později po rychlém přečíslení středem hřiště převzal balón Mihailovic a postupoval sám směrem k brankáři Scherpenovi, avšak tváří v tvář ho nepropálil. Od tohoto okamžiku se tempo hry přeci jen uklidnilo. A hosté poprvé zahrozili přesně po odehrané hodině. Po centru z pravého křídla vystřelit ve skluzu polský útočník Białek, nicméně bližší konstrukci minul zhruba o půl metru.

AZ se dostalo do důležitého vedení v 77. minutě zásluhou Pavlidise. Ten se po geniálním obloučku Odgaarda opřel do balónu z voleje a z dvanácti metrů nechytatelně zavěsil pod břevno, Scherpen se přitom jen naprázdno proletěl vzduchem. Výběr vedený koučem Phillipem Cocuem se však v žádném případě nevzdal a za dalších deset minut překvapivě srovnal, neboť teprve devatenáctiletý střídající forvard Sankoh ani ne po pěti minutách strávených na trávníku akrobaticky zavěsil do bližší šibenice po parádním pasu Arcuse z pravé strany.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele