základní část, 6. kolo
11.09.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tomáš Suslov (© AFP)

Suslovova trefa přisoudila Groningenu vítězství nad Cambuurem

Cambuur svou sérii porážek protáhl po nezdaru s Groningenem už na tři zápasy v řadě. Ani tentokráte se mu nepovedlo vsítit byť jen jedinou branku, stejně jako v předchozích duelech s Alkmaarem a Ajaxem, a blíže k horní polovině průběžného pořadí se tak nepřiblížil. Hosté naopak mohli být spokojeni, teprve druhé vítězství v sezóně jim zařizoval Tomáš Suslov.

Asi tu největší možnost prvního poločasu si vytvořili hosté, a to hned v 6. minutě. Krüger se k prostoru pokutového území vydal středem pole, ve správný moment pobídl na levé straně sbíhajícího si Abrahama, který levačkou po zemi vypálil, ke své smůle ovšem trefil jen tyčku. Ve 23. minutě skórem kupředu nepohnul ani jeho spoluhráč Pelupessy, který zamířil pouze vedle brány, a o pár chvil později domácí gólman Joao Virgínia polapil zakončení Krügera.

Zkraje druhé půle zahrozil jako první Cambuur, z dobré pozice hlavičkoval Mac-Intosch, ale balón nasměroval trestuhodně jenom nad břevno. A v 55. minutě vystřelil hodně nebezpečně Uldrikis, ani on však hostujícího brankáře Verripse napřímo nezaměstnal, neboť střílel pouze do zámezí. Tlak celku z Leeuwardenu sílil, v 57. minutě dokonce rozvlnil síť van der Water, jenže těsně předtím se Mambimbi ocitl v ofsajdu, a tak gól neplatil. Tyhle promarněné šance domácí ve finále stály dobrý výsledek, neboť Groningen v 71. minutě efektivně využil jednu ze svých příležitostí, to když Suslova uvolňoval svou přihrávkou Pepi, slovenský reprezentant si seběhnul blíže do středu za vápno, a odtud následně skóroval do protipohybu Joaa Virgíniy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele