základní část, 19. kolo
29.01.2023 16:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Cambuur neudržel vedení a Fortunou a po další porážce je stále předposlední

Cambuur se v průběhu týdne namlsal těsnou výhrou nad konkurenčním Groningenem (1:0) a do utkání s Fortunou vstoupil velmi sebevědomě, ovšem závěrečná dvacetiminutovka se mu vůbec nepovedla a celku ze Sittardu nakonec podlehl 1:2. Domácí výběr po třinácté porážce v této sezóně zůstává na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body o skóre právě před posledním Groningenem, hosté naopak poskočili na jedenáctou pozici s dvaadvaceti body.

V dresu Fortuny se opět prosadil nestárnoucí turecký Burak Yilmaz, který proměněnou penaltou vyrovnal na 1:1 a v tomto ligovém ročníku zaznamenal již osm gólů. Klub z Leeuwardenu si od samého začátku věřil a v úvodní půlhodině byl na trávníku lepším týmem. Do vedení se dostal ve 31. minutě, kdy si Mees Hoedemakers naběhl před hranicí brankového území na zpětnou přihrávku z levé strany a nekompromisní ranou propálil brankáře Pandura.

Hosté se v následujícím průběhu dlouho nemohli dostat k ničemu nebezpečnému, nicméně výrazně jim pomohly okamžiky z 71. - 75. minuty. Rozhodčí Manschot nejprve neposoudil zákrok Schmidta na Yilmaze v šestnáctce SC jako nedovolený a nechal pokračovat ve hře, naopak na opačné straně ukázal na penaltový puntík po držení Rodriga Gutha a hostujícímu hráči navíc ukázal přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové akce.

Manschot se však po přezkoumání videa vrátil k původnímu zákroku na Yilmaze, penaltu i červenou kartu pro Fortuna zrušil a ta naopak zahrávala pokutový kop. K němu se postavil právě Yilmaz a s velkým přehledem zavěsil k levé tyči. Hosté dokázali otočit vývoj v 84. minutě, kdy o jejich úspěchu rozhodl španělský forvard Iňigo Córdoba nekompromisní střelou ze tří metrů přímo pod břevno.

Cambuur mohl ještě srovnat v nastaveném čase taktéž z penalty, kterou Manschot nařídil za zákrok Pandura na rozběhnutého Balka, jenomže ta byla po dalším zásahu videa odvolána a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele