základní část, 13. kolo
04.11.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nijmegen těsně přehrál Cambuur a v ligové sezóně zaznamenal teprve svou druhou výhru

Cambuur pokračoval ve svém výsledkovém trápení i v předehrávce 13. kola Eredivisie a kvůli obdržené brance těsně před přestávkou nestačil na svého protivníka nejtěsnějším poměrem 0:1. Nyní tak utrpěl už svou třetí porážku v řadě za sebou a v tabulce mu stále patří až šestnáctá barážová příčka s osmi body. Naopak Nijmegen si k osmi remízám připsal na konto teprve své druhé vítězství a zatím se posunul na desátou pozici se čtrnácti body.

Hosté navíc přerušili svou dlouhou šňůru deseti utkání bez vítězství a určitě vyhlíží lepší zítřky. Domácí se přitom mohli dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se před vyběhnutým brankářem Cillessenem zjevil osamocený Van der Water, jenže svým lobem ho nepřekvapil. Ihned na to zahrozil na opačné straně Tannane, ovšem jeho tvrdou ránu z osmnácti metrů brilantně zneškodnil gólman Virgínia.

SC chtělo otevřít gólový účet po půlhodině hry, ale dělovku Paulissena z dobrých dvaadvaceti metrů skvěle odvrátil do zámezí pozorný Cillessen. Rozhodující okamžik tohoto pátečního střetnutí se zrodil ve 44. minutě. Dánský špílmachr Lasse Schöne se totiž odhodlal ke střele ze střední distance a svůj nechytatelný projektil usměrnil přímo do levé šibenice, bezmocný Virgínia se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Nijmegen mohl pojistit své vedení krátce po změně stran, nicméně po rychlém brejku a následném razantním pokusu El Karouaniho k bližší tyči výborně zasáhl strážce Cambuuru a balón odvrátil na rohový kop. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera vzápětí spálili další dvě nadějné šance a naopak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohli inkasovat, avšak když Jacobs zazdil možnost na vyrovnání a z hranice brankového území vůbec netrefil poloprázdnou branku, tak se výsledek už neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele