základní část, 10. kolo
15.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Vitesse se konečně probudilo a z Leeuwardenu si odváží snadnou výhru 3:0

Trenér Phillip Cocu po svém příchodu na lavičku Vitesse těsně před reprezentační přestávkou neuspěl ve svých dvou úvodích zápasech, ovšem nyní na půdě tápajícího Cambuuru jeho "léčba" konečně zabrala a SBV zvítězilo na půdě svého protivníka 3:0. Hosté zaznamenali teprve své druhé vítězství tohoto ročníku Eredivisie, s osmi body však stále zůstávají na šestnácté barážové pozici o skóre právě za svým sobotním rivalem.

Cambuur naopak nenavázal na předchozí dva duely, ve kterých získal čtyři body, a v tuto chvíli je tedy patnáctý. Hosté byli od samého začátku aktivnějším týmem a otevřít skóre mohli již po necelé čtvrthodině, kdy se před brankářem Virgíniou vytvořil obrovský závar. Domácí strážce nejprve zasáhl nejistě, nicméně závěrečnou ránu z hranice brankového území brilantně ukryl ve svém náručí. SBV se přeci jen prosadilo ve 20. minutě.

Do vedení ho dostal teprve devatenáctiletý obránce Ryan Flamingo, jenž si seběhl do brakového území soupeře na vynikající přímý volný kop z pravé strany v podání Witteka a svou razantní dělovkou nekompromisně rozvlnil síť. Hosté těsně před přestávkou mohli zahrávat pokutový kop po počínání Ferra, avšak rozhodčí Gerrets po dlouhém zkoumání videa na penaltový puntík neukázal.

Vitesse si v následujícím průběhu hlídalo jednobrankový náskok a o svém úspěchu definitivně rozhodlo dvěma trefami v rozmezí 74. - 82. minuty. Nejprve se prosadil talentovaný polský záložník Kacper Kozłowski, který si po samostatném úniku z poloviny hřiště navedl míč až před hranici šestnáctky a svou přízemní střelu usměrnil přímo k levé tyči. Za dalších osm minut skóroval také norský šplímachr Sondre Tronstad, neboť ten definitivně dostal Cambuur na kolena bombou z osmi metrů pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele