základní část, 14. kolo
12.11.2022 18:45 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Alfred Schreuder (© twitter.com/TheEuropeanLad)

Ajax znovu nevyhrál, Emmen zbraně nesložil o urval senzační remízu

Ajax odmítl, alespoň dočasně, povstat opětovně do čela Eredivisie. Ačkoli se zdálo, že klání v Emmenu má plně pod svou kontrolou, přišel nakonec o svůj dvougólový náskok a odvezl si domů překvapivě jen bod. Už potřetí za sebou tak na ligové scéně nezískal výhru, a možná že pauzu, způsobenou světovým šampionátem, teď mile rád uvítá, aby si odpočinul a zapomněl.

Že zřejmě Ajax nebude čekat v Drentsku vůbec snadná pořízená, ukázaly už úvodní momenty tohoto utkání. Veldmate měl v 6. minutě k dispozici přímý volný kop z vážně velmi výhodné pozice a levou nohou napálil míč tak, že ten obeplul připravenou zeď a poté zamířil přímo do šibenice. Opravdu stěží mohl na tohle skvostné zakončení hostující brankář Pasveer reagovat.

Každopádně euforie ze vstřelené branky domácím opravdu nevydržela moc dlouho. Jako by inkasovaný gól jejich soupeře pořádně vybudil, najednou dění na hrací ploše plynule a jasně přecházelo do iniciativy de Godenzonen. Tadič se v 8. minutě dokázal odpoutat z pravé lajny a proniknul blíže do středu, ve správnou chvíli adresoval přihrávku na hranici šestnáctky, kde nebyl důrazně bráněný Taylor, a ten uměl skórovat, byť si gólman van der Hart na balón sáhl.

Ve 21. minutě se Taylor na střeleckou listinu uvedl rovněž podruhé. Rensch ze středu pole na pravé straně pobídnul Tadiče, ten si přitom zapsal na na své konto další asistenci, neboť jeho jemný oblouček hlavou jeho spoluhráč úspěšně zužitkoval. A o čtyři minuty později se Taylor dostal také do role nahrávače. Přenechal merunu Bergwijnovi, ten se zbavoval Bouchouariho, který se ho snažil marně zastavit, hostující útočník poté až příliš jednoduše vběhl za pokutové území, odkud svou dělovku zacílil nekompromisně do horního rohu van der Hartovy branky.

Emmen se přitom v takových problémech ocitat nemusel, kdyby v 18. minutě proměnil svou tutovku Araujo a netrefil ze slušného postavení pouze brankovou konstrukci. Amsterdamský celek byl po třech přesných zápasech ve velké pohodě, jeho konkurent tak trochu vypadal, že je zlomený. Ve 49. minutě mohl o výhře hostující ekipy asi definitivně rozhodnout střídající Kudus, jenže svoje mířidla neseřídil správně. V 58. minutě se naopak domácím vlila čerstvá krev do žil, došlo totiž ke snížení stavu, jelikož pas Bernadoua protečovával účelně Zivkovic.

Ajax měl ještě možnost duel dále nedramatizovat, zase se mu ovšem nedařilo v konvoce, a to konkrétně stále hladovému Kudusovi, jenž orazítkoval jenom jednu z tyček, či krátce předtím Bergwijnovi, jehož vychytal van der Hart. V 84. minutě tedy hosté nadobro přišli o tříbodový výsledek, kroucený centr Bouchouariho doputoval k překvapení všech až za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele