základní část, 8. kolo
02.10.2022 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen znovu neprohrál, ale remíza z půdy Emmenu je pro něj málo

SC potřetí v této sezóně nedokázalo v roli jasného favorita skórovat a na půdě do té doby posledního Emmenu pouze remizovalo v bezbrankovém poměru. Stejný výsledek uhrálo v předchozím průběhu také se Spartou i Nijmegenem a tyto ztráty ho mohou v konečném účtování hodně mrzet. Hosté však stále mají na kontě jedinou prohru s Ajaxem (0:5) a v tabulce jim patří solidní šesté místo se třinácti body.

Domácí celek sice zvítězil jen jednou, ovšem nerozhodný výsledek proti Heerenveenu určitě není k zahození. S pěti body prozatím opustil poslední osmnácté místo a momentálně je sedmnáctý o skóre před Volendamem. Domácí outsider vstoupil do nedělní dohrávky 8. kola s velkým odhodláním a první větší možnost si vypracoval po šesti minutách hry, ale ránu Vlaka z hranice šestnáctky pohotově vyrazil před sebe gólman Noppert.

Za dalších šest minut rozvlnil síť Van Ewijk, nicméně jeho gól nakonec neplatil kvůli zřetelnému ofsajdu. Emmen si ještě do přestávky vytvořil dvě nadějné možnosti ke skórování, jenomže Romeny nejprve pálil těsně vedle a pak netrefil prostor tří tyčí o decimetry ani Živkovič. Domácí mohli vsítit důležitý vedoucí gól krátce po odehrané hodině, ovšem rozběhnutého Romenyho famózně vychytal Noppert.

Ve zbývajícím průběhu si oba týmy vytvořily jen jednu slibnější šanci a ke skórování tedy měly daleko. Emmen se za týden utká s konkurenční Spartou, Heerenveen se pokusí vyzrát na vysoce favorizované PSV.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele