základní část, 18. kolo
26.01.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen po selhání s Cambuurem klesl na úplně poslední místo Eredivisie

Groningen letos zažívá hodně nepovedený ročník, po katastrofálních výkonech v první polovině nezvládl vstup ani do druhé části a nejtěsnějším poměrem 0:1 tentokráte podlehl tápajícímu Cambuuru. Celek z Leeuwardenu byl až do tohoto střetnutí úplně poslední, ovšem díky tříbodovému zisku téměř po čtyřech měsících se posunul na sedmnáctou pozici právě o skóre před svého čtvrtečního rivala.

FC tedy kleslo na osmnácté místo, na druhou stranu není jeho situace úplně kritická, protože například za patnáctým Emmenem zaostává o pouhé tři body. Tento duel toho příliš zajímavého nepřinesl a diváci se rozhodně nemohli bavit strhující podívanou. V úvodním poločase stojí za zmínku jen tečovaný pokus domácího Luciana Valenteho z 8. minuty, který skončil o pár decimetrů vedle bližší konstrukce.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, Cambuur z ničeho nic zahrozil v 51. minutě. V šestnáctce soupeře se totiž opřel do odraženého balónu Hoedemakers, ovšem jeho nebezpečný pokus proletěl těsně nad břevnem. Groningen se snažil odpovědět za dalších pět minut, kdy po přízemním centru z levé strany zakončoval aktivní Valente, ale jeho střelu k bližší tyči skvěle vyškrábl do zámezí pozorný brankář Ruiter.

Rozhodující okamžik tohoto utkání nastal zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Vítěznou trefu mírného outsidera vsítil teprve dvaadvacetiletý záložník Daniël Van Kaam, jenž po odvráceném pasu Bangury z levého křídla vypálil z první a balón usměrnil přímo do protějšího spodního růžku.

Zápas byl vzápětí na chvíli přerušen kvůli výtržnostem domácího obecenstva a pokračovalo se až po krátké pauze. V samém závěru si Groningen nejprve vytvořil obrovský závar před Ruiterem, jenže míč do sítě nedostal. A když se v nastaveném čase neprosadil ani Ricardo Pepi, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele