základní část, 1. kolo
07.08.2022 12:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Volendam dohnal v Groningenu dvougólové manko a urval plichtu

Možná že zpočátku Volendam, který si zahrál mistrák v Eredivisie po předlouhých třinácti letech, platil jakousi nováčkovskou daň. Prohrával hned o dvě branky, poté ale zařadil vyšší rychlostní stupeň, dostal klání do remízového resumé, a jasně tak naznačil, že záchranu hodlá dotáhnout do úspěšného konce. Groningen si naopak představoval blyštivější start do sezóny.

Uběhly pouhé dvě minuty, než padla první branka zápasu. Groningen rozhodně načal cestu za potvrzením role favorita tím nejlepším možným způsobem, to když se ze střední vzdálenosti do balónu opřel levačkou Ngonge a nasměroval ho nekompromisně do spodního rohu brány.

A ve 34. minutě bylo domácím ještě veseleji. U pravé lajny si narazili míč Lundqvist a Ngonge, druhý jmenovaný pak poslal přihrávku do brankového území, odkud Strand Larsen pohotově překonával brankáře Stankoviće. Zkrátka se zdálo, že tohle utkání má jasného lídra.

Jenomže jako by už Volendam jednoduše nechtěl hrát druhé housle a tohle druhé inkasování ho popíchlo k lepšímu výkonu. Jeho protivník jaksi trochu podcenil situaci, ve 38. minutě se na pravé straně objevil v až příliš volném prostoru Van Mieghem, který zužitkoval Murkinovu pobídku střelou ke vzdálenější tyči.

Najednou jako by se výběr Trots van het Noorden začínal strachovat o výsledek, nepůsobil na hrací ploše nijak uvolněně a ve finále se ukázalo, že jeho bázeň byla oprávněná. V 68. minutě totiž došlo na srovnání stavu, přičemž skóre se pak až do samého závěru nezměnilo. Už v 53. minutě byl velmi blízko vstřelenému gólu Van Mieghem, z vyložené pozice ale trefil tyčku, po centru z rohového čtvrtkruhu však skóroval přece jeho spoluhráč Benamar hlavou, přičemž exekuci standardky vzal do rukou právě Van Mieghem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele