základní část, 14. kolo
13.11.2022 14:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Fortuna po strhujícím závěru udolala konkurenční Groningen a oddálila se od sestupové zóny

Groningen nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita ani proti tápající Fortuně a i přes vedení nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 2:3. Momentálně tedy nevyhrál již potřetí za sebou a podzimní část sezóny zakončil na nelichotivém patnáctém místě s dvanácti body. Naopak celek ze Sittardu přerušil šňůru čtyř duelů bez výhry a tabulkou se posunul na dvanáctou pozici s patnácti body.

Hosté po změně stran otočili nepříznivý vývoj ve svůj prospěch, a i když soupeř srovnal v první minutě nastavení, tak o jejich úspěchu rozhodl Tijjani Noslin gólem v páté minutě nastaveného času. Trenérovi Juliu Velázquezovi dokonale vyšel tah s oživením hry, jelikož všechny tři góly Fortuny obstarali střídající hráči. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, jedinou větší možnost z poslední minuty první půle přetavil Groningen ve vedoucí gól.

Teprve devatenáctiletý americký útočník Ricardo Pepi obdržel zpětnou přihrávku na hranici brankového území od Oratmangoena a okamžitou střelou po zemi překonal bezmocného brankáře Pandura. Po změně stran se dlouho nic nedělo, ale závěrečná čtvrthodina opravdu stála za to. V 78. minutě srovnal stav třicetiletý zkušený útočník Paul Gladon, jenž po vysokém pasu Iva Pinta z pravého křídla hlavičkoval přesně do protější šibenice.

Neuběhlo ani dalších šest minut a stejný hráč dostal svůj výběr do překvapivého vedení. Druhý gól utkání přidal díky výborné práci na pravé straně, po následném centru a chytrém přistrčení dalšího nově příchozího hráče Úmara Embalóa zamířil ze šesti metrů do bližšího spodního růžku. Groningen se však rozhodně nechtěl vzdát a v 90+1. minutě se dočkal kýženého vyrovnání zásluhou Floriana Krügera.

Ten po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů převzal finální pobídku Ngongeho před prázdnou branku a tu nemohl minout. Poté se zdálo, že se výsledek měnit nebude, nicméně v poslední možnou chvíli udeřil Noslin. Po rohovém kopu z pravé strany zůstal třiadvacetiletý forvard zcela zapomenut u protější tyče a nekompromisně uklidil balón do sítě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele