základní část, 10. kolo
16.10.2022 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente si i bez českých hráčů snadno poradilo s Groningenem

Ambiciózní Twente předvádělo v poslední době nevyrovnané výkony a vedoucí čtyřka se mu začala vzdalovat, ale nyní zastavilo propad tabulkou proti trápícímu se Groningenu a třemi trefami ve druhém dějství ho porazilo hladce po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnilo páté místo s devatenácti body a za čtvrtým Alkmaarem stále zaostává o body čtyři. Naopak hosté prohráli již počtvrté v řadě a propadli se na šestnáctou barážovou příčku s osmi body.

Výběr vedený německým trenérem Frankem Wormuthem zvítězil v deseti duelech jen dvakrát a v tomto nedělním střetnutí se od samého začátku pouze bránil. Poprvé mohl inkasovat již po necelých osmi minutách hry, kdy se k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Vlap a dělovkou orazítkoval břevno. Domácí opět zahrozili po pětadvaceti odehraných minutách, jenomže Propper nadějnou střelou minul pravou tyč o několik decimetrů.

Svěřenci trenéra Rona Janse se poprvé prosadili tři minuty po výměně stran zásluhou Virgila Misidjana. Devětadvacetiletý útočník se surinamskými kořeny obdržel přihrávku na levou stranu šestnáctky od nejlepšího muže na trávníku Rickyho van Wolfswinkela a přízemní obstřel uklidil přesně do protějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších sedm minut a náskok Twente pojistil Joshua Brenet.

Osmadvacetiletý obránce využil dalšího precizního přistrčení Van Wolfswinkela po akci na levé straně a z bezprostřední blízkosti propálil naprosto bezmocného brankáře Leeuwenburgha.

Necelých deset minut před závěrečným hvizdem zaslouženě uzavřel gólový účet nezastavitelný Van Wolfswinkel, kterému o pár minut dříve po dlouhém sólu chybělo ke skórování jen pár milimetrů, nicméně poté vypálil z první z dvanácti metrů a po zemi zavěsil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele