základní část, 17. kolo
22.01.2023 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Černý nasměroval Twente k výhře nad Utrechtem, jeho branka byla rozhodující

Twente si na svoje lednová vystoupení zatím nemůže vůbec stěžovat. Naposledy uhrálo velmi cennou remízu na půdě Ajaxu, tentokráte před vlastními fanoušky skolilo Utrecht, tedy soka, se kterým bojuje o příčky zaručující pohárovou Evropu pro další sezónu. Kvůli zranění nehrál český reprezentant Michal Sadílek, jeho krajan Václav Černý se ale uvedl rozhodující trefou.

Domácí vypadali už od začátku svěžeji, ve 13. minutě se přitom Černý ozval poprvé, to když na hranici vápna přistrčil merunu na van Wolfswinkela, jeho přízemní pokus ovšem skončil pouze vedle brány. Ve 31. minutě již Černý dokonce zaznamenal pokus mezi tři tyče, ještě se nicméně ze vstřelené branky v tutu chvíli nezaradoval, protože brankář Barkas uměl zakročit.

V nastavení první půle se na každý pád již Černý dočkal svého přesného zásahu. Poté, co ve středu pole uzmul balón Zerrouki, ho adresoval na svého spoluhráče, který o pobídku veřejně požádal, následně si z pravé strany seběhl až do pokutového území a, nikým nehlídaný, svou střelu mířil mezi nohy Barkase. Pro hosty těsně před obrátkou tvrdá rána, z níž se neoklepali.

Utrecht velmi stěží hledal prostory pro tvorbu šancí, jeho nemohoucnost přitom potvrdil další inkasovaný gól ze 65. minuty, který definitivně rozsoudil toto klání. Naivně si přitom počínali Domstedelingen poté, co Smal po autovém vhazování našel ve vápně volného Misidjana, ten si narovnal míč na svou pravačku a i ze složitějšího úhlu zakončil přesně na vzdálenější tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele