základní část, 2. kolo
14.08.2022 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Twente ovládlo i druhý zápas nové ligové sezóny a Fortunu zdolalo hladce 3:0

Celek z Enschede po překvapivém čtvrtém místu z předchozího ročníku pokračuje v dobrých výkonech také letos a po úvodním těsném vítězství s Nijmegenem (1:0) dokázal nyní přehrát také Fortunu. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kde skóroval hned dvakrát, krátce po změně stran svůj náskok ještě pojistil. Naopak klub ze Sittardu po sympatickém výkonu s Ajaxem (2:3) podruhé vyšel bodově naprázdno a teď měl k bodovému zisku daleko.

Domácí výběr se tak dobře naladil na důležité play-off Konferenční ligy, ve kterém se utká s italskou Fiorentinou a za favorita považován není. V tomto nedělním střetnutí měl od začátku navrch a svou mírnou aktivitu přetavil ve vedoucí gól krátce po dvaceti odehraných minutách. Vůbec poprvé v této sezóně skóroval strůjce loňského úspěchu Ricky van Wolfswinkel, jenž po vynikajícím pasu Smala usměrnil svůj volej přímo do pravé šibenice.

Twente od tohoto okamžiku rozhodně nepolevilo a další trefu zaznamenalo minutu před vypršením základní hrací doby úvodního dějství. Do černého se trefil osmadvacetiletý obránce Joshua Brenet, který po přízemním pasu Virgila Misidjana zamířil po zemi přesně k levé konstrukci. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, FC přidalo definitivní třetí trefu v 53. minutě.

Skórovat dokázal právě devětadvacetiletý útočník se surinamskými kořeny Misidjan, neboť se po kombinaci na jeden dotek s Vlapem ocitl sám před gólmanem van Oschem a bez větších potíží ho překonal. Ve zbývajícím průběhu se tento zápas spíše dohrával a Fortuna se vůbec na nic nezmohla. V základní sestavě domácího týmu opět odehrál celý zápas český reprezentant Michal Sadílek, útočník Václav Černý začal na lavici náhradníků a na trávník přišel v 83. minutě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele