základní část, 13. kolo
06.11.2022 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Twente v Eredivisie poprvé zaváhalo doma, v závěru přišlo o výhru nad Go Ahead Eagles

První ztrátu před vlastními fanoušky v rámci Eredivisie zaznamenalo Twente. Před utkáním s Go Ahead Eagles vykázalo šest výher ze šesti případů, blízko bylo tříbodovému výsledku též nyní, nicméně jeho protivník jasně ukázal, proč v poslední době neprohrává, a protáhl šňůru bodových rezultátů na ligové frontě už na číslo osm. O osudu střetnutí rozhodly dvě penalty.

Domácí byli od úvodních okamžiků aktivnější, ostatně jak se dalo předpokládat. Přece jenom doposud uzmuli skoro dvakrát více bodů než jejich soupeř a byli pasováni do pozice favorita, které se evidentně chtěli zhostit se vší důstojností. Avšak až ve 34. minutě se dočkali vedení. Sudí Manschot si prohlédl opakované záběry, zjistil, že bránící Kuipers opravdu drkl do míče ve vlastní šestnáctce nedovoleně rukou, a nařídil penaltu. Té se ujal van Wolfswinkel, jenž se v koncovce nezmýlil a cílil do spodního rohu, k němuž se marně natahoval gólman de Lange.

Až od tohoto momentu se hosté začali osmělovat rovněž směrem dopředu, už v závěru první půle se pokoušel srovnat účty Willumsson, ovšem hlavičkou nemířil přesně. Po přestávce se Twente snažilo hlavně o bránění těsného náskoku, jenomže vaz jim nakonec srazil samotný závěr. Willumssona kopl ve svém pokutovém území nešikovně Everink, do akce musel opět VAR a znovu se kopal pokutový kop. A sám faulovaný nabídnutou šancí jednoduše nepohrdl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele