základní část, 12. kolo
30.10.2022 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Twente opět úřadovalo a Waalwijk přehrálo hladce 3:0

Twente definitivně překonalo krizi trvající zhruba tři týdny a nyní dokázalo vyhrát v Eredivisii již potřetí za sebou, když bez větších potíží přehrálo Waalwijk po výsledku 3:0. V tabulce se prozatím posunulo na skvělé čtvrté místo s pětadvaceti body a za vedoucím Ajaxem už zaostává o pouhé tři body. RKC naopak nevyhrálo v nejvyšší nizozemské soutěži třikrát v řadě a stále se nachází na devátém místě se čtrnácti body.

Po dvouzápasovém trestu za vyloučení proti Feyenoordu se vrátil do základní jedenáctky český krajánek Václav Černý a hned se uvedl asistencí u prvního gólu, na trávníku nakonec strávil 76 minut. Svěřenci trenéra Ron Janse byli aktivnější od samého začátku a poprvé rozvlnili síť krátce po dvaceti odehraných minutách, avšak trefa Rickyho van Wolfswinkela přeci jen nebyla uznána kvůli předchozímu hraní rukou.

Domácí však přeci jen vsítili vedoucí gól ve 34. minutě. Po odvráceném rohovém kopu se na pravé straně skvěle uvolnil Černý a svou křižnou přihrávkou našel v brankovém území Sema Steijna, který i v pádu bez potíží překonal brankáře Vaessena. Twente dokázalo pojistit svůj náskok v poslední minutě základní hrací doby, do černého podruhé v zápase zamířil aktivní Stein.

Teprve dvacetiletý záložník obdržel zpětnou přihrávku do volného prostoru od Smala a ze středu šestnáctky nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Domácí si po změně stran s přehledem hlídali dvoubrankové vedení a třetí zásah přidali v 89. minutě. Počtvrté v tomto ligovém ročníku skóroval Van Wolfswinkel, jenž se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti a ze tří metrů nemohl minout zcela odkrytou branku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele