základní část, 2. kolo
13.08.2022 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht se napodruhé neprosadil a s Cambuurem jen trestuhodně remizoval

Utrecht se po velmi matném úvodním výkonu ve Waalwijku (2:2) nedokázal zvednout ani v domácím prostředí proti jinému outsiderovi z Cambuuru a po dalším nepřesvědčivém výkonu se s ním jen rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Na konto si proto připsal svůj druhý bod a zatím to nevypadá, že by měl atakovat přímý postup do evropských pohárů. Naopak Cambuur alespoň částečně odčinil první nepovedený duel s Excelsiorem (0:2).

Sobotní utkání sice mělo šťávu a urodilo se v něm poměrně dost vyložených možností, ovšem ani jedna v síti neskončila. Favorizovaný výběr vedený trenérem Henkem Fraserem začal aktivněji a první nebezpečnější šanci si vypracoval již po necelých třech minutách, ale pohotový pokus zkušeného kanonýra Base Dosta dokázal ukrýt ve svých rukavicích pozorný brankář Virgínia.

Domácí si vytvořili další velkou příležitost v 10. minutě, jenomže zcela volný Redan selhal tváří v tvář proti Virgíniovi a z bezprostřední blízkosti ho nepropálil. Naprosto shodně dopadl souboj obou mužů za další čtyři minuty, když Redan podnikl sólo téměř od půlícího kruhu, avšak ani v tomto případě nezvolil dobré řešení a svým přízemním obstřelem pouze trefil nohu dobře postaveného hostujícího strážce.

Krátce po odehrané půlhodině selhal v tisíciprocentní pozici Van der Kust, neboť nikým neatakován nepochopitelně minul téměř prázdnou branku. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a vyložených možností s přibývajícím časem ubývalo. Cambuur neproměnil svou nejslibnější šanci krátce po změně stran, kdy Jacobs zamířil o několik decimetrů vedle vzdálenější konstrukce, poté až do závěrečného hvizdu k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele