základní část, 15. kolo
08.01.2023 12:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord zachránil v Utrechtu alespoň bod a udržel si vedení v Eredivisii

V úvodním kole nového roku se favoritům Eredivisie příliš nedaří a výjimkou není ani dosavadní lídr nizozemské nejvyšší soutěže Feyenoord, který v Utrechtu od samého začátku prohrával, a až díky trefě íránského reprezentanta Alirezy Jahanbakhshe získal alespoň bod za remízu 1:1. V tabulce se i přesto udržel na vedoucí pozici se čtyřiatřiceti body s tříbodovým náskokem na duo Ajax - PSV. Domácímu Utrechtu patří sedmá pozice s pětadvaceti body.

Utrecht pod vedením nového trenéra Michaela Silberbauera předváděl po celý průběh konstantní výkon a k překvapivému tříbodovému zisku měl velmi blízko. Do vedení se dostal již po necelých třech odehraných minutách, kdy se prosadil zkušený Jens Toornstra. Třiatřicetiletý záložník působil právě až do uplynulé sezóny v rotterdamském klubu, ve kterém dohromady strávil dlouhých devět let.

Vůbec svou první branku v tomto ligovém ročníku si symbolicky schoval právě na tento duel s Feyenoordem, jelikož po přihrávce Van de Streeka z pravého křídla a následné geniální patičky kanonýra Base Dosta stanul zcela sám ve středu šestnáctky protivníka a svůj přízemní pokus usměrnil do levého spodního růžku. Hosté mohli bleskově srovnat krátce po deseti minutách hry, ale Danilova parádní rána z patnácti metrů orazítkovala jen horní okraj břevna.

Utrecht následně předváděl precizní práci v defenzivě a soupeře několik desítek minut vůbec k ničemu nepouštěl, Feyenoord zahrozil až v 70. minutě. Z dvanácti metrů totiž pálil z voleje Szymański, jenže míč poslal až na přilehlou tribunu. Ihned na to se musel blýsknout brankář Barkas, zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl na opačné straně definitivně rozhodnout Douvikas, nicméně svým krouceným pokusem jen trefil protější konstrukci.

Výběr vedený koučem Arnem Slotem se dočkal kýženého vyrovnání v závěrečné minutě základní hrací doby. Prosadit se dokázal nově příchozí Jahanbakhsh, jenž po pasu z levé strany a prodloužené hlavičce Bullaudeho propálil z deseti metrů vše, co mu stálo v cestě. Rotterdamský favorit chtěl dokonce otočit vývoj v dlouhém desetiminutovém nastavení, avšak několik fenomenálních zákroků vytáhl Barkas, a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele