základní část, 20. kolo
04.02.2023 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anastasios Douvikas (© AFP)

Douvikas rozhodl proměněnou penaltou o výhře Utrechtu nad Heerenveenem

Utrecht potvrdil roli mírného favorita, doma přetlačil Heerenveen, který zaznamenal již svou třetí porážku v řadě, tentokráte ale domácí nenavázali na vysokou produktivitu ze střetnutí na půdě Alkmaaru, kde se konala divoká desetigólová přestřelka. O zisku třech bodů rozhodl až ve druhé půli nejúspěšnější střelec týmu Anastasios Douvikas, jenž zužitkoval pokutový kop.

Hosté se mohli ujmout vedení ve 2. minutě, to když po levé straně pláchnul van Hooijdonk, ten levačkou nakonec nevypálil z toho úplně nejjednoduššího postavení, a tak vyběhnuvšího brankáře Barkase nepřekonal. A ve 13. minutě vystřelil z vlastně totožné pozice ještě jednou, tentokráte nicméně soupeře mezi třemi tyčemi přímo nezaměstnal, poněvadž mířil nepřesně.

Ve 24. minutě se poprvé ozval rovněž Utrecht. Z těžkého úhlu se pokusil překvapit gólmana Mouse podnikající Douvikas, ovšem v tomto okamžiku ještě neskóroval. Klíčový moment tohoto utkání přišel na řadu až v 69. minutě. Na boční čáře pokutového území byl faulovaný Boussaid, do něhož drknul bránící Colassin, a sudí Manschot nařídil penaltu, kterou následně řecký forvard proměnil. Heerenveenu se podařilo zvlnit síť v 88. minutě, a to konkrétně díky Nunnelymu, každopádně jeho trefa nemohla být uznána, protože se ocitl v ofsajdové poloze. Utrecht ve finále těsné vedení udržel a zvítězil, ačkoli nevykázal vyloženě dominantní výkon.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele