základní část, 20. kolo
04.02.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Volendam opět překvapil a s druhým Alkmaarem i v oslabení získal cenný bod

Alkmaar nedokázal naplnit papírové předpoklady na půdě nováčka z Volendamu a v nejvyšší nizozemské soutěži tedy zaznamenal druhou ztrátu v řadě, jelikož uplynulý víkend se rozešel smírně s Utrechtem po hodně divoké remíze 5:5. V tabulce sice zůstává na druhém místě s jednačtyřiceti body, jenže v neděli ho může předskočit PSV. Naopak FC opět potvrdilo skvělé rozpoložení v novém roce a z posledních šesti utkání prohrálo jen jednou.

Díky pravidelnému bodovému zisku se udrželo těsně nad sestupovým pásem, se sedmnácti body mu patří patnáctá příčka. Volendam se v tomto sobotním utkání dokonce dostal do vedení, avšak po vyloučení Gaetana Oristania necelých dvacet minut před koncem mohl být nakonec rád, že uhájil alespoň nerozhodný výsledek. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a první větší možnost si vypracovali již po necelých pěti odehraných minutách.

Po přímém volném kopu Eitinga totiž nebezpečně hlavičkoval Xavier Mbuyamba, ale míč poslal zhruba o půl metru vedle vzdálenější tyče. V prvním poločase se nic jiného nepřihodilo a hra se znovu rozhýbala až po přestávce. V 51. minutě se po rohovém kopu z levé strany vyšplhal nejvýše do vzduchu Jens Odgaard a domácí branku minul o malý kousek, o pár minut později se Karlsson neúspěšně dožadoval odpískání pokutového kopu.

Svěřenci trenéra Wima Jonka z ničeho nic udeřili krátce po odehrané hodině. Do senzačního vedení je dostal právě Mbuyamba, jenž si po parádně zahrané standardní situaci Eitinga z levého křídla seběhl do brankového území soupeře a zblízka nekompromisně rozvlnil síť. FC si však výrazně zkomplikovalo svou situaci v 76. minutě.

Oristanio totiž v blízkosti půlící čáry až příliš tvrdě atakoval kapitána AZ Clasieho a rozhodčí Perez mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Hosté zužitkovali početní výhodu za dalších sedm minut, kdy si Odgaard elegantně zpracoval odražený balón a z první obstřelil plachtícího brankáře Stankoviče, nicméně jasný favorit si ve zbývajícím průběhu již žádnou další gólovou možnost nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele