základní část, 14. kolo
12.11.2022 16:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Volendam zůstal na dně Eredivisie, doma jasně nestačil na rozjetý Utrecht

Volendam svou sérii tří porážek nezastavil, před vlastními fanoušky padl také s Utrechtem a zůstal na posledním místě tabulky. Utrecht sice tři ze svých čtyř tref zaznamenal až ve zhruba poslední čtvrtině utkání, i tak si nicméně tříbodový výsledek ve finále zasloužil. Potvrdil tak, že přes světovým šampionátem je v dobré pohodě, a v Eredivisie počtvrté v řadě triumfoval.

Hosté gólově udeřili ze své první větší příležitosti ve 14. minutě. Redan svou přihrávkou ve vápně pobídnul svého parťáka z útoku Dosta, ten ovšem trestuhodně na brankáře Stankoviče nevyzrál. Naštěstí pro Utrecht se každopádně balón odrazil k nikým nehlídanému Boothovi, který už snadno skóroval do poloprázdné brány. Volendam žádnou odpověď nenacházel, jeho protivník zkrátka působil v defenzívě kompaktně, a do poločasu se tedy skóre již nezměnilo.

Ani po obrátce pak obrázek hry zásadním způsobem nevybočoval od toho dění na hřišti, které bylo nastaveno od první branky. Utrecht pozorně bránil, Volendam v ofenzivě vykazoval dost chabou produktivitu, lépe řečeno si šance prakticky vůbec netvořil. A když v 73. minutě míč nasměroval hlavou o břevno a za brankovou čáru hlavičkou Dost po centru zprava Boussaida, byl zřejmě odpor domácí družiny nadobro zlomen. Hosté přitom stihli zasadit ještě dva údery.

Možná že v 79. minutě mohl ještě utkání zdramatizovat Oristanio, jenž se ocitl ve vyloženém postavení před gólmanem Barkasem, ten nicméně zavčasu vyběhnul a tutovku zneškodnil. A poté už opravdu úřadoval jen Utrecht. V 84. minutě vyprodukoval parádní dlouhou nahrávku Boussaid a van de Streek ji využil, následně do spodního rohu brány cílil levačkou Bozdogan.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele