základní část, 11. kolo
23.10.2022 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Volendam opět neuspěl, po nepovedeném závěru podlehl Heerenveenu 1:3

Nováček z Volendamu nedokázal překonat krizi ani v 11. kole a tentokráte před vlastními fanoušky podlehl nevyzpytatelnému Heerenveenu po výsledku 1:3. Na konto si tedy připsal již svou šestou porážku z předchozích osmi utkání a v tabulce mu patří poslední osmnácté místo se šesti body, za sedmnáctým Emmenem je stále vinou horšího skóre. SC přerušilo šňůru tří ligových duelů bez výhry a posunulo se na sedmou příčku se sedmnácti body.

Domácí nepředvedli špatný výkon, jenomže za nerozhodného stavu 1:1 jim nevyšla závěrečná pětiminutovka základní hrací doby a opět tedy odcházeli do kabin zklamáni. FC začalo velmi aktivně a první obrovskou možnost si vypracovalo po sedmi minutách hry, kdy z dobrých třiceti metrů tvrdě vypálil Benamar a orazítkoval břevno. Domácí podruhé zahrozili po necelých dvaceti odehraných minutách a dokonce rozvlnili síť.

Po přímém volném kopu z levé strany se zblízka prosadil Robert Muhren, ale po zásahu VAR nebyl jeho gól uznán kvůli těsnému ofsajdu. O pár minut později tak na druhé straně z ničeho nic udeřil Heerenveen. Do vedení ho dostal Sydney van Hooijdonk, jenž se zjevil před hranicí brankového území a svou úspěšnou hlavičkou zavěsil přímo k pravé tyči. Nicméně Volendam se nevzdal a těsně před přestávkou vyrovnal.

Regulérní branku již tentokráte vsítil aktivní Muhren, neboť se po dlouhém pasu Eitinga ocitl u vzdálenější konstrukce a zblízka překonal bezmocného brankáře Nopperta. Od této chvíle se zdálo, že k ničemu nebezpečnému nedojde, jenomže hosté rozhodli o své výhře dvěma trefami v rozmezí 85. - 87. minuty. Nejprve jim vrátil vedení Mats Köhlert, který po rychlém brejku vypálil z hranice šestnáctky a s pomocí pravé tyče skóroval, ihned na to přidal třetí uklidňující trefu Amin Sarr pohotovou střelou ve skluzu ze šesti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele