základní část, 12. kolo
10.11.2022 20:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord v dohrávce nezářil, po výhře 1:0 se ale přeci jen dotáhl na čelo Eredivisie

Feyenoord má za sebou náročný program a teď proti předposlednímu týmu tabulky nepředvedl očekávaný výkon, avšak po hodné rychlé brance v dohrávce 12. kola s Cambuurem udržel nejtěsnější vedení až do závěrečného hvizdu a se ziskem třiceti bodů se posunul na druhé místo Eredivisie, za vedoucím PSV navíc zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak SC utrpělo už svou devátou prohru v tomto ročníku a je až sedmnácté s osmi body.

Svěřenci trenéra Arneho Slota sehráli uplynulý čtvrtek klíčový souboj v Evropské lize a po úspěchu s i italským Laziem (1:0) skončili první s osmi body, díky tomu přímo pronikli do osmifinále. Na ligové scéně pak zvládli své vystoupení ve Volendamu (2:0) a tříbodový zisk tedy slaví i nyní. Do tohoto střetnutí vstoupili nejlepším možným způsobem a již po necelých čtyřech odehraných minutách vsítili jedinou branku.

Po průnikové přihrávce na levou stranu pokutového území okamžitě vypálil Hancko a jeho ránu z mírného úhlu odvrátil brankář Virgínia jen ke Quilindschymu Hartmanovi, jenž z první z deseti metrů nechytatelně zavěsil pod břevno. Rotterdamský favorit mohl navýšit svůj náskok krátce po pětadvaceti odehraných minutách, ale po rohovém kopu nakrátko a následném centru z pravé strany hlavičkoval aktivní Hancko z bezprostřední blízkosti jen do bližší tyče.

Ve 34. minutě po pasu z pravého křídla hlavičkoval na hranici brankového území Paixao, jenomže Virgínia famózně zasáhl na brankové čáry a poté si brilantně poradil i se závěrečnou dorážkou stejného hráče. Hosté mohli nečekaně srovnat v nastavení úvodního dějství, ovšem Bergsma svou hlavou z osmi metrů orazítkoval pravou konstrukci. Domácí po změně stran tlačili, nicméně Walemark byl na poslední chvíli zablokován a vzápětí ve vynikající pozici pálil příliš vysoko Giménez, ke změně skóre proto už nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele