základní část, 9. kolo
09.10.2022 14:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Orkun Kökcü (© AFP)

Feyenoord po třech týdnech zabral a oslabené Twente zdolal 2:0

Rotterdamskému favoritovi se v předchozím průběhu tolik nedařilo a na vítězství čekal čtyři soutěžní duely, teprve nyní ve šlágru 9. kola Eredivisie dokázal vyzrát na Twente a porazil ho o dvě branky. Domácí výběr se dostal do vedení krátce před přestávkou a po vyloučení českého útočníka Václava Černého pečetil jeho výhru slovenský obránce Dávid Hancko, jenž se v Eredivisii trefil vůbec poprvé po letním přestupu z pražské Sparty.

Černý v předchozích týdnech patřil mezi opory v ofenzivní fázi, avšak nyní v Rotterdamu svůj tým zbytečně oslabil a minimálně příští týden se na trávník nedostane. Svěřenci trenéra Arneho Slota začali hodně zostra a během úvodních dvanácti minut si vytvořili dvě solidní příležitosti, avšak rány pozdějších střelců Orkuna Kökçüa s Hanckem zablokovali Kjølø s Pröpperem a pak samostatný únik Timbera famózně jednoruč zneškodnil brankář Unnerstall.

Po necelé půlhodině hry zahrozil po rohovém kopu Trauner, ale hlavičku z bezprostřední blízkosti poslal těsně vedle levé tyče. Domácí přeci jen zužitkovali svůj tlak ve 43. minutě. K přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů se postavil kapitán Kökçü a projektil zakroutil i přes zákrok Unnerstalla do bližší šibenice. Hosté se dostali do obrovských problémů v nastaveném čase úvodního dějství.

Černý totiž v blízkosti středového kruhu nevybíravě došlápl Dilrosuna a po obdržení přímé červené karty rozezleně odešel do útrob stadionu. Feyenoord si pojistil náskok v 64. minutě. Po přihrávce Szymańského na levou stranu pokutového území poslal Timber střílený centr před branku a Unnerstall ho dokázal vyrazit jen před sebe, kde právě Hancko přesně umístěnou hlavičkou zavěsil ze sedmi metrů do levého spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele