základní část, 11. kolo
22.10.2022 16:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Fortuna pokračuje ve skvělých výkonech, nyní překvapivě remizovala s Feyenoordem

Favorizovaný Feyenoord nedokázal navázat na týden staré vítězství v Alkmaaru (3:1) a na důležitý čtvrteční zápas Evropské ligy s rakouským Sturmem Graz se nenaladil příliš dobře. S podceňovanou Fortunou brzy prohrával, a i když krátce po změně stran srovnal, rozdílovou trefu už vsítit nedokázal. V tabulce Eredivisie prozatím zůstává na třetí příčce se čtyřiadvaceti body, avšak za vedoucím Ajaxem již zaostává o čtyři body.

Celek ze Sittardu tak pod vedením nového španělského trenéra Julia Velázqueze neprohrál v Eredivisii ani na pátý pokus a patří mu desáté místo s dvanácti body. Do tohoto sobotního duelu vstoupil naprosto famózně a po necelých devíti minutách senzačně vedl. Po akci na pravé straně přistál odražený míč na kopačce zcela volného Iňiga Córdoby, jenž ze středu pokutového území nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci.

V závěrečné desetiminutovce první půle mohl navýšit náskok jasného outsidera turecký veterán Yilmaz, jenže nejprve pálil příliš vysoko a následně po rychlém brejku trefil jen bližší tyč, od které se míč odrazil do zámezí.

Do druhého dějství vstoupil mnohem lépe Feyenoord a ani ne po třiceti odehraných sekundách vyrovnal. Přesnou mušku měl Javairô Dilrosun, jenž před hranicí šestnáctky využil ztráty Xima Navarra a z dvanácti metrů zakroutil balón přímo do pravého spodního růžku.

Domácí od této chvíle přitlačili a zvrátit vývoj mohli krátce po odehrané hodině, nicméně dělovku střídajícího Wålemarka z pravé strany skvěle odvrátil na rohový kop brankář Pandur.

Feyenoord se s přibývajícím časem stále častěji nacházel na útočné polovině, ale nově příchozí Paixao nejprve hlavičkoval o kousek vedle a pak ho brilantně vychytal Pandur. V nastaveném čase měl na kopačce rozhodnutí Szymanski, který však minul pravou tyč o pár decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele