základní část, 20. kolo
05.02.2023 14:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Zklamaní André Ramalho a Jarrad Branthwaite (© AFP)

PSV ztratilo nadějně rozehraný zápas s Feyenoordem, z Rotterdamu si nakonec odvezlo jen bod

Lídr letošního ročníku Eredivisie prohrál v předchozích devatenácti duelech jen jednou, a to právě se svým nedělním konkurentem. Nyní byl v domácím prostředí s eindhovenským soupeřem hodně blízko k druhému neúspěchu. Ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem totiž prohrával o dva góly, ovšem poté proti oslabenému soupeři dvakrát skóroval. V samém závěru zařídil konečnou remízu 2:2 íránský kanonýr Alireza Jahanbakhsh.

Eindhovenský celek se poslední dobou nacházel v mírné krizi, ale nedělní šlágr 21. kola Eredivisie dlouho zvládal na jedničku. Za stavu 0:1 totiž i po vyloučení Armanda Obispa zvýšil svůj náskok. Jenomže do vítězného konce ho kvůli dvěma trefám Jahanbakhshe nakonec nedotáhl. Feyenoord se udržel na čele tabulky s dvoubodovým odstupem před druhým Alkmaarem, PSV pro změnu kleslo na čtvrtou pozici s devětatřiceti body.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye působili v prvním poločase o něco živějším dojmem, nicméně vyložené možnosti byly k vidění na obou stranách. Hosté se dostali do důležitého vedení z první větší šance již po necelých osmi odehraných minutách. Po rychlé akci středem hřiště vymyslel Simons finální nahrávku do běhu pro kanonýra Anwara El Ghaziho, jenž na pravé straně šestnáctky zachoval chladnou hlavu a po zemi zamířil do protějšího spodního růžku.

PSV si v následujícím průběhu hlídalo těsný náskok a dařilo se mu zastavovat nebezpečné náznaky svého rivala. V 65. minutě si však svou situaci výrazně zkomplikovalo. Obispo si totiž při obranných činnostech počínal až příliš důrazně a hodně nevybíravým způsobem nakopl do stehna Giméneze. Zkušený rozhodčí Makkelie mu pak po zásahu VAR udělil přímou červenou kartu.

Úřadujícího vicemistra ovšem tento moment nepoložil. A naopak i v deseti vsítil za další tři minuty druhou branku. Jen pár dní strávil ve svém novém působišti po příchodu z německého Dortmundu hvězdný Thorgan Hazard a okamžitě při své premiéře skóroval, neboť se na stadionu De Kuip kličkou zbavil bránícího Bullaudeho, a svůj přízemní pokus poslal do bližšího spodního rohu brány.

Hosté se ve zbývajícím průběhu doslova zavřeli na vlastní polovině, a tím možná udělali největší chybu. Naději na bodový zisk pro vedoucí tým ligy vykřesal v 82. minutě střídající Jahanbakhsh, který po spolupráci s jiným nově příchozím hráčem Idrissim vyskočil nejvýše do vzduchu před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Domácí si poté vytvořili enormní tlak a za hlasité podpory publika pálili jednu šanci za duhou. Alespoň kýženého vyrovnání se dočkali v šesté minutě nastavení, protože Jahanbakhsh po další nahrávce Idrissiho zkusil tentokráte štěstí z dvaadvaceti metrů, a jeho skákavá střela přeci jen zapadla do branky za záda marně se natahujícího gólmana Beníteze.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele