základní část, 13. kolo
05.11.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna nepřekonala krizi ani proti Emmenu a překvapivě prohrála 0:1

Fortuna od poloviny října zažívá citelné zhoršení výkonů a nyní nedokázala uspět ani proti podceňovanému Emmenu, kterému na vlastním stadionu podlehla nejtěsnějším poměrem 0:1. Celek ze Sittardu se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Buraka Yilmaze (trest za žluté karty) a na jeho ofenzivním snažení to bylo znát. Z posledních čtyř utkání tedy získal jen dva body a nachází se na třináctém místě s dvanácti body.

Naopak Emmen ukořistil svou teprve druhou výhru v probíhajícím ročníku a rázem se vyhoupl na šestnáctou barážovou příčku se ziskem deseti bodů. Svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze nezačali úplně špatně a do vedení se mohli dostat po necelé čtvrthodině hry, avšak Gladon po elegantní otočce svou nadějnou střelou ze čtrnácti metrů minul bližší konstrukci o pár decimetrů.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili v nastaveném čase úvodního dějství, jenže rána pozdějšího hrdiny Richaira Živkoviće letěla až na tribuny. Stejný hráč byl znovu vidět sedm minut po změně stran, nicméně tentokráte po brejku dva na dva minul protější šibenici zhruba o půl metrů. Rozhodující okamžik tohoto sobotního střetnutí se zrodil v 58. minutě.

Právě šestadvacetiletý útočník Živković po finální nahrávce Veendorpa napřáhl od levého rohu brankového území a i s notnou dávkou štěstí nakonec překonal zasahujícího gólmana Pandura.

Emmen podruhé rozvlnil síť dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně branka po dorážce Bouchouariho nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Hostům to však vadit nemuselo, protože Fortuna se ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele