základní část, 8. kolo
02.10.2022 12:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fortuna potvrdila zlepšující se formu a po dlouhé době opustila sestupové pásmo

Fortuna v úvodních pěti duelech nevybojovala ani bod a na špatnou situaci reagovala odvoláním trenéra Sjorse Ulteeho. V tuto chvíli se zdá, že to byl dobrý krok, protože nový španělský kouč Julio Velázquez tým evidentně pozvedl. Celek ze Sittardu totiž nyní porazil nováčka z Volendamu po výsledku 2:0 a připsal si na konto druhé vítězství v řadě, se sedmi body se tak posunul na čtrnácté místo tabulky.

FC naopak nevyhrálo popáté za sebou a s pouhými pěti body kleslo na úplně poslední osmnáctou pozici. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase a po změně stran si s přehledem pohlídali dostatečný náskok. Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, nicméně v následujících patnácti minutách se udály klíčové okamžiky nedělního utkání. Domácí favorit vsítil důležitou vedoucí trefu ve 33. minutě.

Po odvráceném centru z levé strany napřáhl z dobrých třiceti metrů osamocený Úmaro Embaló a svůj nádherný projektil zakroutil přímo do vzdálenější šibenice. Volendam si výrazně zkomplikoval svou situaci za dalších šest minut, neboť Bilal Ould-Chikh nevybíravě přišlápl Coxe a rozhodčí Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Fortuna přidala druhou uklidňující branku ve 44. minutě.

Přesnou mušku tentokráte měl Oğuzhan Özyakup, který si naběhl před hranici brankového území na povedený pas Iva Pinta z pravého křídla a tvrdou ranou z první pokořil naprosto bezmocného brankáře Stankoviče. Oslabení hosté se v druhém poločase vůbec k ničemu nedostali a naopak mohli inkasovat potřetí, avšak Yilmaz nejprve orazítkoval pravou tyč a pak Cordoba napálil břevno.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele