základní část, 15. kolo
07.01.2023 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead pokračovalo v krasojízdě i v Sittardu a domů si odvezlo důležitou výhru 2:0

Go Ahead po katastrofálním vstupu do nového ročníku Eredivisie (pět porážek v řadě) neuvěřitelně zabralo a skvělou formu z uplynulého roku si nyní přeneslo také do roku nového. Díky dvěma trefám v úvodním dějství totiž dokázalo porazit konkurenční Fortunu a svou sérii bez ligové porážky protáhlo už na deset utkání za sebou. Tabulkou rázem poskočilo na deváté místo s osmnácti body, domácí mají na kontě o tři body méně a jsou dvanáctí.

Celek z Deventeru by se určitě chtěl dlouhodobě usadit v poklidném středu tabulky a k tomuto cíli má opravdu dobře našlápnuto, naopak Fortuna nečekaně selhala a tato ztráta ji může v konečném účtování hodně mrzet. Přitom svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze vstoupili do sobotního duelu s velkou aktivitou a v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě slibné příležitosti.

Nejprve ani ne po dvou odehraných minutách byl na poslední chvíli zablokován Córdoba, vzápětí si na centr Úmara Embalóa z pravého křídla naskočil turecký veterán Burak Yılmaz a brankář De Lange musel proti jeho hlavičce zblízka vytáhnout fenomenální zákrok. Hosté skvěle prorazili krátce po dvaceti minutách hry. Do vedení je dostal Bas Kuipers, před nímž se po šťastné nahrávce Bobbyho Adekanyeho zjevila poloprázdná branka, a tu neminul.

Go Ahead od této chvíle výrazně ožilo a bleskově mohlo navýšit své vedení, nicméně Willumsson pálil ze střední vzdálenosti vedle, a poté si gólman Pandur poradil s nepříjemnou ranou Tekieho. Mírný outsider přeci jen pojistil svůj náskok ve 44. minutě. Aktivní Adekanye po vynikající kolmici Llansany ustál souboj s protihráči a nakonec ukázkově přehodil vyběhnutého Pandura. Domácí se po změně stran snažili tento zápas zdramatizovat, ale ke vstřelené brance měli zkrátka hodně daleko.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele