základní část, 16. kolo
15.01.2023 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

PSV opět nevyhrálo, remízu 2:2 zařídil z penalty Burak Yilmaz

PSV po úvodní bezbrankové remíze se Spartou předvedlo o něco lepší výkon v Sittardu, ale divoký zápas s Fortunou nakonec nedotáhlo do úspěšného konce. Domácí outsider se dostal do vedení v nastavení úvodního dějství, pak ale přišel o vyloučeného Doğana Erdoğana a soupeř vzápětí otočil nepříznivý vývoj. Nicméně v deváté nastavené minutě proměnil pokutový kop turecký veterán Burak Yilmaz a duel tedy skončil nerozhodně 2:2.

Eindhovenský gigant tak podruhé v řadě ztratil cenné body a v tabulce klesl na čtvrté místo s dvaatřiceti body, za vedoucím Feyenoordem již zaostává o bodů pět. Naopak Fortuna vybojovala velmi cennou remízu a se šestnácti body je dvanáctá. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, hosté si vytvořili jedinou větší příležitost ve 27. minutě. Do ní se dostal kanonýr Luuk de Jong, avšak jeho prudkou hlavičku brilantně zneškodnil brankář Pandur.

Svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze z ničeho nic udeřili v první nastavené minutě úvodní části. Španělský forvard Iňigo Córdoba se po dostatečném důrazu Yilmaze dostal k dorážce z mírného úhlu a ve skluzu propasíroval balón mezi dvěma protihráči přímo doprostřed branky. Domácí po změně stran srdnatě bránili, jenže svou situaci si výrazně zkomplikovali v 56. minutě.

Turecký záložník Erdoğan totiž hodně nevybíravým zákrokem přišlápl nohu Luuka de Jonga přímo před zraky rozhodčího Kamphuise a okamžitě uviděl přímou červenou kartu. PSV využilo početní převahu o devět minut později. Srovnat dokázal talentovaný Xavi Simons, jenž si naskočil na nadýchaný centr Tezeho z pravého křídla a svou hlavičku z hranice brankového území usměrnil přesně k bližší konstrukci.

Výběr vedený koučem Ruudem van Nistelrooyem otočil vývoj nedělního utkání v 76. minutě. Do vedení ho dostal reprezentační obránce Pobřeží Slonoviny Ibrahim Sangaré, který po zpětné nahrávce Maduekeho a pohotové střele Luuka de Jonga dorazil míč do sítě ze dvou metrů.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v v sedmé minutě nastavení nejprve orazítkoval břevno Yilmaz a pak Til ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně poslal k zemi střídajícího Gladona. Na penaltový puntík si vzápětí postavil balón právě Yilmaz a s velkým přehledem se trefil do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele