základní část, 7. kolo
18.09.2022 12:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Go Ahead zvládlo domácí bitvu s Emmenem a po výhře 2:0 opustilo sestupové příčky

Celek z Deventeru se po úvodních pěti porážkách dostal do dobrého rozpoložení na půdě nováčka z Volendamu (3:2) a nyní vybojoval své druhé vítězství v řadě díky úspěchu nad konkurenčním Emmenem. Po dvou trefách Olivera Valakera Edvardsena zvítězil 2:0 a po dlouhé době se dostal ze sestupové zóny, se šesti body na kontě je momentálně třináctý. Naopak FC se s pouhými čtyřmi body propadlo právě na poslední osmnácté místo.

Přitom hosté nezačali vůbec špatně a krátce po odehrané čtvrthodině mohli jít do vedení, jenomže přízemní dělovku Vlaka z více jak dvaceti metrů parádně odvrátil do strany brankář De Lange. A tak krátce po půlhodině hry vsítil Edvardsen důležitou vedoucí trefu Go Ahead. Třiadvacetiletý norský útočník obdržel famózní přihrávku z první od Willumssona a překrásným lobem z dvanácti metrů rozvlnil síť odkryté branky.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho si po změně stran hlídali jednobrankový náskok a zvýšit ho dokázali v 57. minutě. Druhý rozhodující úder zasadil právě nezastavitelný Edvardsen, k němuž propadl prudký pas obránce Deijla z pravého křídla až do středu pokutového území a následná rána z deseti metrů zapadla doprostřed branky za záda naprosto bezmocného De Langeho.

Emmen se od tohoto okamžiku snažil přidat, avšak tutovou gólovou možnost si nevypracoval. Naopak ani ne deset minut před závěrečným hvizdem inkasoval potřetí, nicméně nádherný gól Sowa nebyl uznán kvůli několikacentimetrovému ofsajdovému postavení. Go Ahead po reprezentační přestávce zavítá na půdu mistrovského Ajaxu, Emmen bude mít co napravovat proti ambicióznímu Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele