základní část, 16. kolo
15.01.2023 14:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Go Ahead srovnalo s Utrechtem v poslední minutě a v Eredivisii stále neprohrálo více jak čtyři měsíce

Go Ahead nezískalo v úvodních pěti zápasech tohoto ligového ročníku ani bod, avšak od té doby hraje naprosto skvěle a nyní díky remíze 2:2 s Utrechtem neprohrálo již v jedenácti ligových zápasech v řadě, od začátku září tedy skoro čtyři a půl měsíce. Sedmý nerozhodný výsledek pro celek z Devetneru zachránil v 90. minutě střídající Sylla Sow. Domácím patří v tabulce desáté místo s devatenácti body, hosté jsou sedmí se čtyřiadvaceti body.

FC po úvodním nerozhodném výsledku s vedoucím Feyenoordem (1:1) nevyhrálo v novém roce na ligové scéně ani napodruhé, i přesto jeho manko na pohárové příčky není příliš velké. Nedělní duel začal velmi zostra a už během úvodních třinácti minut padly hned tři branky. Hosté se dostali do vedení ve 3. minutě, kdy po přímém volném kopu téměř ze čtyřiceti metrů směřoval míč do náruče brankáře De Langeho, ale Willum Willumsson ho svou hlavou hodně smolně usměrnil do vlastní sítě.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho, pro něhož mělo utkání speciální náboj (Utrecht trénoval při předchozím angažmá v letech 2020 - 2022), se však v žádném případě nevzdali a za dalších sedm minut srovnali stav. Nigerijský rodák Bobby Adekanye se po odvráceném rohovém kopu z levé strany opřel na hranici šestnáctky do odraženého balónu a jeho překrásný volej zaplachtil přímo do levé šibenice kolem dívajícího se gólmana Barkase.

Nicméně neuběhly ani další tři minuty a výběr vedený dánským koučem Michaelem Silberbauerem opět vedl, jelikož pas z pravého křídla odvrátil hlavičkující Idzes jen k rozběhnutému Sanderu van de Streekovi a ten z bezprostřední blízkosti poloprázdnou branku neminul. Poté tempo hry výrazně opadlo a Go Ahead chtělo srovnat po přestávce, avšak několik skvělých zákroků předvedl Barkas.

Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby. Po pasu z pravé strany se dostal k míči ležící Sow a lehkou tečí ho nasměroval přímo k bližší tyči. V páté nastavené minutě mohl přeci jen zařídit výhru hostujícího týmu švédský útočník Lidberg, neboť směřoval sám směrem k De Langemu, jenže ten jeho samostatný únik fantasticky zlikvidoval.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele