základní část, 12. kolo
29.10.2022 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Go Ahead konečně zabralo a Excelsior přehrálo 3:1

Go Ahead pokračovalo ve zlepšených výkonech i proti rotterdamskému nováčkovi a díky cenné výhře 3:1 přerušilo svou sérii čtyř remíz na ligové scéně. Celkově neprohrálo v Eredivisii posedmé za sebou a tabulkou se vyhouplo na desáté místo se třinácti body o skóre právě před svého sobotního rivala, který je jedenáctý. Celek z Deventeru sahal na tři body už minule, ale s NEC se kvůli obdržené brance v nastaveném čase jen rozešel smírně (3:3).

Domácí byli na trávníku lepší od samého začátku a první velkou možnost si vypracovali po necelých sedmi odehraných minutách, ale osamocený Rommens nevyzrál svou přízemní dělovkou z dvanácti metrů na fantastického brankáře Van Gassela. Zhruba po dvaceti minutách hry se hostující strážce opět musel vytáhnout, tentokráte totiž parádně zlikvidoval ránu Bobbyho Adekanyeho z deseti metrů.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho přeci jen zužitkovali svůj mírný tlak ve 39. minutě. Čtyřiadvacetiletý islandský záložník Willum Willumsson si po vynikající kolmici Adekanyeho seběhl před levý rok brankového území a nekompromisní bombou překonal naprosto bezmocného Van Gassela. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, protože aktivní Adekanye si efektivně narazil míč s Willumssonem a z mírného úhlu uklidil míč po zemi přímo k bližší tyči.

Hosté se po změně stran snažili něco udělat s výsledkem, jenomže přesně po hodině hry je definitivně poslal na kolena švédský kanonýr Isac Lidberg. K němu propadl dlouhý pas z vlastní poloviny od Amofy a své sólo zakončil s grácií, neboť křižnou střelu poslal do vzdálenějšího spodního růžku. SBV v 72. minutě sice snížilo po rohovém kopu Baase a přesné hlavičce Lazarose Lamproua do levé šibenice, avšak na nic jiného se už nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele