základní část, 17. kolo
21.01.2023 18:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Nijmegen tentokráte nezaváhal a sestupem ohrožený Emmen porazil 3:1

Nijmegen v letošním ročníku zaznamenal již deset nerozhodných výsledků ze šesti utkání, nyní ovšem naplnil papírové předpoklady a připsal si na konto čtvrtou důležitou výhru této sezóny. Díky skvělému vstupu do utkání porazil konkurenční Emmen 3:1 a s dvaadvaceti body se udržel na devátém místě tabulky. Naopak FC nevyhrálo v Eredivisii ani počtvrté v řadě a s pouhými dvanácti body se nachází na šestnácté barážové příčce.

Hrdinou domácího výběru se stal Landry Dimata, který během úvodních pětatřiceti minut vsítil dvě branky NEC. Hosté sice ještě do přestávky snížili, ale na rozhodující trefu soupeře sedm minut po změně stran už odpověď nenašli. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera začali s velkou aktivitou a přesně po deseti odehraných minutách vybojovali pokutový kop, když rozběhnutého Ibrahima Cissoka na levé straně evidentně podrazil Vlak.

K nařízené penaltě se postavil právě již zmiňovaný Dimata a nezaváhal, neboť s přehledem zamířil doprostřed branky. Stejný hráč se opět prosadil zhruba deset minut před výměnou stran. Pětadvacetiletý belgický útočník tentokráte přelstil ofsajdovou past po přesně načasované kolmici Tavşana a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou k bližší tyči. Hosté se však nevzdali a ve 44. minutě se jim podařilo snížit.

Šestadvacetiletý forvard Richairo Živković se po vynikajícím přistrčení od Veendorpa elegantně obtočil kolem bránícího Sandlera a z bezprostřední blízkosti chytře obstřelil vyběhnutého brankáře Cillessena. Domácí však neznervózněli a dostatečný dvoubrankový náskok si vzali zpět v 52. minutě. Cissoko si skvěle zpracoval výbornou přihrávku Tavsana a bezmocného Van der Harta bez potíží přehodil ze šesti metrů. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo, Emmen si až do samotného konce nevypracoval vůbec nic.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele