základní část, 8. kolo
02.10.2022 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Feyenoord neodčinil prohru s PSV a v Nijmegenu pouze remizoval

Feyenoord v prvních šesti ligových kolech získal parádních šestnáct bodů a dotíral na vedoucí Ajax, ovšem po porážce 3:4 v Eindhovenu s PSV nezvládl ani první duel po reprezentační přestávce na půdě houževnatého Nijmegenu a domů si tedy odváží jen nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce Eredivisie zůstává na čtvrtém místě se sedmnácti body o tři body za vedoucím Alkmaarem. NEC naopak potvrdilo roli remízového krále celé soutěže.

Domácí výběr totiž uhrál nerozhodný výsledek již pošesté za sebou, po osmi střetnutích má na kontě jedinou prohru a s devíti body se nachází na desáté příčce. Rotterdamský favorit přitom začal s velkou aktivitou a do vedení se mohl dostat po necelé čtvrthodině hry, ale prudkou hlavičku zblízka v podání Danila dokázal zneškodnit fantastickým reflexivním zákrokem brankář Cillessen. Hosté přeci jen otevřeli gólový účet tohoto klání v polovině úvodního dějství.

Aktivní Danilo narazil míč rozběhnutému Quintenu Timberovi a ten svou skákavou střelu z dvaceti metrů usměrnil přímo do levého dolního růžku. Nicméně domácí se v žádném případě nevzdali a zhruba deset minut před přestávkou nečekaně vyrovnali. Po odvráceném rohovém kopu z levé strany si seběhl před hranici brankového území Iván Márquez a přízemní centr Tannaneho usměrnil ze sedmi metrů do poloprázdné branky.

Hosté se po změně stran snažili převrhnout misky vah na svou stranu, jenže prakticky se k ničemu nebezpečnému nedostali a domů tedy odjížděli zklamáni. Po pohárovém utkání na půdě dánského Midtjyllandu je v Eredivisii čeká souboj s konkurenčním Twente, Nijmegen by konečně rád zvítězil proti jinému rotterdamskému týmu Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele