základní část, 9. kolo
08.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nijmegen nepřetlačil ani Excelsior a již posedmé v řadě remizoval

Hráči Nijmegenu byli blízko k tomu, aby konečně přerušili svou šestizápasovou šňůru bez vítězství, jenomže necelých pět minut před koncem inkasovali a počtvrté v této sezóně tak uhráli nerozhodný výsledek 1:1. V tomto ročníku Eredivisie tedy potvrdili roli "remízového" krále soutěže, protože zaznamenali sedmou remízu za sebou a v tabulce se nacházejí na desátém místě s deseti body. SBV má na kontě taktéž deset bodů a je jedenácté.

Toto sobotní utkání probíhalo v ofenzivnějším duchu a oba soupeři si vytvořili hned několik slibných možností ke skórování. Domácí se dokázali prosadit krátce po odehrané půlhodině, jenomže zásah Magnuse Mattssona nakonec nebyl uznán, protože si dánský záložník těsně před vstřelenou brankou zpracoval balón rukou. Ve 42. minutě chtěl na druhé straně otevřít gólový účet El Yaakoubi, ale jeho bombu z dobrých třiceti metrů skvěle odvrátil na roh brankář Cillessen.

NEC vsítilo svůj jediný gól po necelé hodině hry. Po pasu z levého křídla v podání Tannaneho se před hranicí brankového území probojoval k hlavičce Landry Dimata a míč usměrnil přímo k levé tyči kolem plachtícího gólmana Van Gassela. Domácí mohli navýšit svůj náskok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže dělovku Tannaneho parádně zneškodnil pozorný hostující strážce.

Rotterdamský celek s přibývajícím časem zvyšoval svůj tlak a kýženého vyrovnání se dočkal v 88. minutě. Čtyřiadvacetiletý řecký forvard Lazaros Lamprou převzal balón na levé straně, poté se kličkou dostal do šestnáctky protivníka a svým obstřelem mezi dvěma bránícími protihráči rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce. Nijmegen se v příštím kole utká se Spartou, Excelsior se pokusí o senzaci na půdě mistrovského Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele