základní část, 14. kolo
12.11.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Šlágr 14. kola ovládl Alkmaar, vedoucí čtyřka je tak vzácně vyrovnaná

Alkmaar po sérii neúspěchů nyní zabral v posledním utkání tohoto roku na půdě velkého rivala z Eindhovenu, když díky brzké trefě řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce si tak pojistil čtvrté místo s devětadvaceti body a na vedoucí trio Feyenoord - PSV - Ajax ztrácí jediný bod. Naopak domácí celek nepotvrdil skvělou formu a tentokráte se v ofenzívě neprosadil.

Hosté působili od samého začátku odhodlaným dojmem a jediný gól utkání vsítili krátce po sedmnácti odehraných minutách. Po nepřesné rozehrávce soupeře získal míč švédský forvard Karlsson, jenž přesně načasovanou přihrávkou uvolnil právě rozběhnutého Pavlidise, a ten po krátkém sólu přehodil vyběhnutého brankáře Beníteze ukázkovým lobem ze čtrnácti metrů.

AZ si vzápětí hlídalo těsný náskok, nicméně PSV mohlo srovnat ve 34. minutě. Po centru z levé strany hlavičkoval zády k brance z dvanácti metrů mexický záložník Erick Gutiérrez, jenomže nakonec orazítkoval protější tyč. Branková konstrukce se chvěla dokonce podruhé v poslední minutě úvodního dějství, neboť hostující Reijnders unikl po pravém křídle a ranou z mírného úhlu napálil spodní okraj břevna.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye dokázali rozvlnit síť zhruba deset minut po přestávce. Přesnou mušku měl ostrostřelec Gakpo, nicméně jeho zásah přeci jen neplatil vinou těsného ofsajdu. Poslední možnost tohoto sobotního střetnutí se zrodila v 83. minutě. O vyrovnání se chtěl postarat střídající anglický mladík Noni Madueke, ale po fantastické kličce na bránícího Kerkeze trefil z hodně ostrého úhlu bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělali venku Ajax. Měli by si tedy bez vážnějším problému poradit i s Alkmmarem . Mě stačí 0 v zápase. Takto to vidí naše jednička 4,56-4,72- výhra domácího týmu o 3 a více-přesně o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár zlatáku určitě zaplnilo děravé pokladny. Ještě se zlehounka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

V 15. kole by se mě líbila výhra Arnheimu . Oba celky v tom umí chodit. Pochopili, že pobíháním po hřišti jako banda buzerantu moc nevydělají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele