základní část, 19. kolo
28.01.2023 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV tentokráte nezaváhalo a Go Ahead porazilo 2:0

PSV v úterý nezvládlo vložené kolo v Emmenu a zachraňujícímu se soupeři nečekaně podlehlo nejtěsnějším poměrem 0:1, ovšem nyní v domácím prostředí své zaváhání napravilo a houževnaté Go Ahead porazilo po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie se proto udrželo na třetí pozici s osmatřiceti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává jen o čtyři body. Naopak klub z Deventeru prohrál podruhé v řadě a je dvanáctý s devatenácti body.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye dominovali na trávníku od samého začátku a do vedení se mohli dostat již po necelých osmi odehraných minutách, avšak rána Anwara El Ghaziho nejprve byla sražena na rohový kop a po jeho zahrání orazítkoval Simons svým razantním volejem z dvaceti metrů pouze břevno. Domácí se přeci jen dočkali důležitého prvního gólu po necelé čtvrthodině hry, prosadit se totiž dokázal Joey Veerman.

Čtyřiadvacetiletý záložník po rychlém brejku obdržel finální nahrávku do středu šestnáctky od Tila a svůj okamžitý přízemní pokus nasměroval do sítě mezi nohama přesouvajícího se brankáře De Langeho. PSV si v následujícím průběhu hlídalo hubený náskok a nikam se příliš netlačilo. Krátce po změně stran napřáhl ze střední vzdálenosti kanonýr Luuk de Jong a bližší konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Hosté z ničeho nic zahrozili z následného protiútoku, ale pěkný projektil Stokkerse z dvaadvaceti metrů skončil těsně vedle pravé tyče. Jasný favorit rozhodl o svém úspěchu v 64. minutě. Skórovat dokázal aktivní El Ghazi, jenž po bombě Mweneho do vzdálenější tyče získal odražený balón a po zemi ho zkušené usměrnil doprostřed branky. Stejný hráč se ihned na to prosadil podruhé, jenže tato trefa nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele